Geocaching

In de zomer van 2004 ontdekte ik het fenomeen geocaching en nu – zo’n 17 jaar later – vind ik het nog steeds een leuke hobby en zijn we ruim 10.000 geocachingfounds verder. Lekker buiten bezig zijn en of je nu wil wandelen, fietsen of zelfs kanoën; er is altijd wel een toepasselijke cache te vinden.

Er zijn verschillende type caches: multi, traditional, labcache adventure, mysterie, earthcache, virtual en wherigo zijn de bekendste soorten.

Voor geocaching heb je een gps nodig. Het kan ook met de (gratis)geocaching-app op je smartphone (en die heb ik natuurlijk ook), maar ik gebruik meestal nog een echt gps-apparaat: een Garmin Oregon 600t. Ik geef mijn gps altijd een naam en mijn huidige exemplaar heet Smaug, naar de draak uit The Hobbit. 

De labcaches gaan wel via je telefoon, via de Geocaching Adventure Lab-app, die je kan koppelen aan je gratis profiel op internet, zodat de punten samen worden gevoegd.

Geocaches liggen verstopt over de hele wereld, dus ook op vakantie in het buitenland is het een mogelijkheid. Wij hebben dan ook caches gevonden in 16 verschillende landen.

Alle geocachers hebben een nickname en die van ons is Heideroosjes. Niet naar de band, maar echt naar het bloemetje uit de zeikerige ballad van de Havenzangers. Zo werden wij vroeger op de kanovereniging genoemd.

Officieel bestaat het team uit twee personen: Anke en ik. Maar ik vind geocaching leuker dan Anke, dus daarom ga ik ook vaak alleen op pad.

Ik gebruik Smaug overigens niet alleen voor geocaching, maar ook voor waymarking en om gpx-routes in te zetten als ik ga wandelen. Soms gebruik ik hem ook als een soort van Tom.Tom of Google.Maps.

terschellingkoud

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s