Geocachingverhalen uit het verleden: Elfia

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 21 april 2014

Verkleed en al gingen mijn moeder en ik geocachen vlakbij Elfia.

Het verhaal:

Voor het derde jaar achter elkaar bezochten we het fantasy-evenement Elfia op de datum 21 april. Dit jaar was het voor het eerst in de geschiedenis drie dagen achter elkaar, omdat het Pasen was. Het was vandaag dus tweede paasdag (grappig detail, want ik ben ooit op tweede paasdag geboren, maar omdat de datum elk jaar anders is, niet op 21 april). Traditiegetrouw deden we een paar caches rondom Kasteel De Haar waar Elfia plaats vindt. Dus wat doe je dan omstreeks 10 uur in de ochtend als de meeste mensen aan het paasontbijt zitten? Nou, dan loop je in je halve Elfia-kostuum met je GPS in de hand door de steegjes van een wijk in Vleuten. En vind je uiteindelijk op een schutting de cache Black Box.

Daarna reden we verder voor Birdy, een cache in het aangelegde natuurgebied naast kasteel De Haar. Eigenlijk wilden we deze cache vorig jaar al doen, maar toen was hij offline. Dit jaar was hij wel online, dus moest hij alsnog gevonden worden. We parkeerden de auto op de gratis parkeerplaats en begonnen aan de wandeling door het aangelegde natuurgebied. Het werd gebruikt als een soort van natuurlijke waterzuiveringsinstallatie en het water werd geloosd op de naastgelegen Haarrijnse Plassen. Helaas was het best wel koud door de wind en ik droeg alleen maar een t-shirt, dus ik had het best wel koud. De cache lag in de bosjes bij de vogelkijkhut en dit jaar was hij dus wel aanwezig en daarmee konden we hem van de frustratielijst afstrepen. Na een korte blik in de vogelkijkhut wandelden we op een andere manier terug naar de auto.

We besloten om de auto hier te laten staan en verder te lopen naar het kasteel, omdat we dan de parkeerkosten uit konden sparen. De rest van de dag brachten we door op het evenement.

Wat ik hier op 21 april 2022 nog aan toe te voegen heb:

Elfia blijft een leuk fantasy-evenement waar ik graag naartoe ga. Liefst in combinatie met een cache. Helaas gingen de edities van 2020 en 2021 niet door vanwege corona. En dit jaar is het ook nog maar de vraag of ik kan gaan (helaas niet 😢).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s