Vegetarisch recept: Vega goulash

Geïnspireerd door een artikel over vegetarische goulash in de krant – die ik las bij mijn ouders, want ben zelf geen abonnee – besloot ik dat eens te maken. Omdat de hoeveelheid groenten in de meeste recepten mij een beetje karig leek, heb ik twee recepten door elkaar gegooid. Uiteindelijk bleek dit best een goed gevulde pan te worden, je zou er met vier personen van kunnen eten. Gebruik dus een grote pan.

Vegetarische goulash

Ingrediënten:

  • 500 gram zoete aardappelen, geschild en in blokjes
  • twee paprika’s (rood, geel of oranje) in stukjes
  • 1 rode ui in stukjes
  • 1 aubergine in stukjes
  • 250 gram champignons in schijfjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 groot blik linzen
  • 1 blokje tuinkruiden (of groente) bouillon
  • rijst voor vier personen

Gebruikte kruiden naar smaak:

  • tijm
  • komijn (mag ook karwijzaad zijn)
  • paprikapoeder
  • 1 laurierblaadje (verwijderen voor je het op gaat eten)

Bereiden:

  • kook de rijst zoals op de verpakking staat vermeld
  • breng de blokjes zoete aardappel aan de kook en kook vervolgens 10-15 minuten op een laag vuur tot ze zacht zijn
  • snijdt ondertussen alle andere groenten in stukken en roerbak in een grote pan. Te beginnen met de ui en knoflook, dan de paprika, dan de aubergine en tenslotte de champignons. Roerbak tot alles beetgaar is.
  • Voeg nu de tomatenblokjes toe en een klein beetje water
  • Verkruimel het bouilonblokje boven de pan en roer goed door
  • Voeg nu de tomatenpuree toe en opnieuw roeren
  • Nu mogen alle kruiden erbij en jawel: weer roeren
  • Breng het prutje aan de kook en laat vervolgens nog 10-15 minuten op een laag vuur sudderen tot de saus is ingedikt
  • Halverwege deze suddertijd kun je de linzen afgieten en afspoelen en toevoegen en hetzelfde geldt voor de gekookte stukjes zoete aardappel

Serveer met de rijst. Een andere optie is om de rijst weg te laten en de goulash in pitabroodjes te serveren. Als je erge honger hebt kun je ook gaan voor rijst en in kwarten gesneden pitabroodjes met aïoli erop.

Eet smakelijk!

PS De goulash is ook makkelijk in te vriezen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s