Virtuele caches (8)

Voor doel #37 van mijn Day Zero Project moest ik 10 virtuele caches loggen. Dat is ondertussen gelukt, ik heb er zelfs al 12. Maar ik heb best het een en ander over deze bijzondere cachevorm te vertellen, dus daarom krijgen deze caches een korte serie eigen verslagen.

9. Virtual Reward – Sporen uit het verleden – GC7B8JD

Toevallig ontdekte ik zaterdagavond dat er een nieuwe cache uit was in Tilburg, een virtual nog wel! Ik heb een zwak voor de spookjescaches, dus ik wilde deze graag gaan doen. Je was dit keer niet klaar met alleen maar een foto en/of een vraag beantwoorden. Nee, dit leek meer op een multi-cache. Ook prima. Door de Spoorzone dus.

Maandagmorgen (ik ben meestal vrij op maandag, omdat er dan geen briefpost wordt bezorgd) leek me een goed idee, omdat het dan niet zo druk is daar (hoopte ik). Ondanks dat de Spoorzone – zoals de naam al aangeeft – naast het station van Tilburg ligt, ging ik op deze zomerdag met de fiets.

De virtuele multi verliep goed: ik vond het ene na het andere waypoint. Soms wel even inventief moeten doen. Zo blijkt er op de klokkentoren bij de fietsenstalling een bord te hangen, dat het eigenlijk een oorlogsmonument is. Dat wist ik dus niet. Het verklaart wel waarom het klokkenspel regelmatig militaire deuntjes speelt. Omdat er bouwhekken om de klokkentoren heen staan, kon je het bord niet goed lezen. Dus een ingezoomde foto gemaakt vanaf de trap bij de fietsenstalling en toen kon ik het wel lezen.

Onderweg vond ik ook nog de eerste cache van de fietstrail over het Bels Lijntje tussen Tilburg en Turnhout. Deze cache ligt op het Stekelenburgplein, achter het station. Hier was ik dus al heel vaak voorbij gekomen, maar om de een of andere reden heb ik deze cache nooit gelogd. Waarschijnlijk omdat ik meestal een trein moet halen als ik hier ben. Vind dit drukke, Dreuzelrijke plein trouwens best een gewaagde locatie voor een cache. Nu eens kijken of ik nog tijd vind voor de rest van deze serie (dat is niet meer gelukt in 2018).

Goed, verder met de virtual. Je moest een foto maken bij dat café dat in een oud treinstel is gevestigd (deze foto zal ik jullie besparen). Ik grapte bij de verplichte foto dat ik onderweg een trein had gekocht. Deze vraag vond ik het lastigste te vinden. Je moet onder de trein kijken, maar de stoelen en tafels van het terras staan ervoor. Er zaten zowaar mensen op het terras, ondanks het gekke tijdstip en één man keek mij echt heel vreemd aan. Gelukkig vond ik toen de letter die ik nodig had en kon ik verder. Ook bij het laatste waypoint lang gezocht naar een pietepeuterig klein bordje. Gelukkig wel gevonden.

Na de cache ging ik naar de bioscoop en omdat ik aan de vroege kant was (en er maar vijf mensen in de zaal zaten), kon ik nog voor de film begon aan de gang met de gebruikersnaam en de toegangscode. Die bleken keurig te kloppen en daarmee verdiende ik een mooi treintjescertificaat. Tja, ik woon op 100 meter afstand van het spoor – vanuit mijn woonkamer kan ik de treinen voorbij zien rijden -, dus het was raar geweest als deze cache mij niet gelukt was.

Het verdiende treintjescertificaat

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s