Geocachingavonturen uit het verleden: A Bug’s Life

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 18 mei 2021:

Ik had twee weken vakantie gehad en bijna alle dagen aan geocaching gedaan (en op de dagen dat ik niks vond, had Anke iets gevonden). Als we vandaag ook nog een cache zouden vinden, zouden we onze streak van dagen-achter-elkaar-een-cache-vinden verbeteren. Helaas moest ik vandaag weer werken.

Het avontuur:

Vandaag moest ik weer aan het werk, maar het was ook de dag dat ik dan eindelijk de geocaching-streak zou kunnen verbeteren. Helaas werd er verschrikkelijk weer voorspeld met onweer en harde regenbuien. Uiteindelijk bleken de grijze wolken over te drijven en scheen er zelfs een waterig zonnetje. Daardoor kon ik na mijn werk nog op jacht voor de cache van de dag. De keuze was gevallen op A Bugs Life, een traditional uit de nearbiest-lijst. Deze cache hing vroeger in Haaren en toen heb ik hem al eens gelogd, toevallig was dat toen ook om een streak te maken, die van de Streak Week in augustus 2019.

Vervolgens verhuisden de eigenaren met cache en al naar Udenhout en kwam hij daar als revisited-cache weer online. Tot nu toe nog nooit gelogd, maar vandaag was hij dan aan de beurt. Ik fietste eerst nog verkeerd, maar uiteindelijk toch aangekomen bij de cache over een weggetje waar ik normaal nooit kom. Destijds in Haaren was het slotje kapot en kun je het vogelhuisje zo openmaken, nu moest je eerst een puzzeltje met munten oplossen. Het voorwerk had ik thuis al gedaan, maar ik moest nog wel de lettertjes op de munten zien te ontcijferen. Die zijn pietepeuterig klein, dus dat viel nog tegen, met mijn hoofd onder dat huisje hangend in een rare positie. Tot ik erachter kwam dat ik het hele vogelhuis kon optillen en omdraaien en toen ging het een stuk beter. Whoppa, code aflezen, slot openen en cache loggen.

Daarmee werd de streak dan officieel verlengd van 18 dagen naar 19 dagen.

Wat ik hier op 18 mei 2023 nog aan toe te voegen heb:

Uiteindelijk deed ik ook in de twee dagen daarna nog caches na mijn werk. Daarna nooit meer een poging gedaan om de streak te verbeteren, dus die staat nu nog steeds op 21 dagen. Denk dat die pas verbeterd wordt als we over honderd jaar met pensioen gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s