Geocachingavonturen uit het verleden: Fiets/Wandeltrail in Wijchen

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 20 april 2016:

Ik had een onverwacht vrije dag, omdat het evenement waar ik eigenlijk voor school naar toe moest niet door ging. Omdat het wel prachtig weer zou worden, besloot ik lekker te gaan geocachen.

Het avontuur:

Eerst wilde ik weer een NS-wandeling gaan doen, maar de reistijd per trein was niet zo lekker bij de gekozen wandeling. Dus besloot ik om toch vol voor geocaching te gaan en viel de keuze op de trail van Wijchen, die ik een tijdje terug ontdekt had. Je kon hem zowel wandelen als fietsen, maar omdat ik ook minstens 1 multi wilde doen, besloot ik om te gaan fietsen. 21 kilometer is best ver lopen en ik heb tenslotte een abonnement op OV-fiets, wat ik dit jaar pas voor het eerst gebruikte. Mochten er geen fietsen meer zijn in de boxen, dan kon ik alsnog gaan lopen. Maar eenmaal in Wijchen (alsnog 1,5 uur met de trein, omdat je een half uur in Boxtel moet wachten) aangekomen, bleken alle fietsen er nog te zijn. Dus kon ik op jacht.

In de trein had ik een mysterie opgelost, maar ik was de tweede helft van de puzzel vergeten, dus nu kon ik hem nog niet loggen. Gelukkig bleven er nog genoeg caches over. Ik begon netjes met nummertje 1 van de trail. Hierna volgden nog 16 andere caches van de trail. De meeste waren zo gevonden, naar een enkeling iets langer moeten zoeken. Bij nummertje 3 werd ik misleid door de hint en kwamen de bewoners van een huis iets verderop me te hulp.

Het was heel rustig in de heerlijkheden. In het verleden hebben we al wel vaker gecachet in Wijchen (in november 2007 vonden we hier onze 400ste cache), maar dat was dan met de auto. Ik kwam wel wat bekende punten tegen. Ook bij het kasteel van Hernen waren we al vaker geweest, ik herkende het kasteel. Nu lag er een nieuwe multi, van de makers van de cache bij Kasteel Ammersoyen. Gelukkig klopte deze multi wel en had ik Kasteelambachten vrij snel gevonden. Daarna even in de kasteelwinkel gekeken. Het was niet echt duidelijk of je nou wel of niet gratis in het kasteel mocht met je museumkaart, maar ik had ook niet zo’n zin om de enige bezoeker te zijn, dus besloot ik om verder te gaan met geocachen. Ook met de andere multi, Heerlijkheid Hernen, kwam het niet meer goed. De multi staat eigenlijk offline en ik vond de vragen nogal dubieus, dus toen maar laten zitten. Jammer, als een eigenaar de moeite doet om een goede multi te maken en die vervolgens niet wil onderhouden. Ik zou – als ik zoveel moeite had gestoken in een multi – heel nieuwsgierig zijn naar alle logjes.

Later op de route deed ik nog een multi te voet, dat was de Heerlijkheid Leur. De route was niet zo heel boeiend, want die liep voor een groot deel over de wegen waar ik net al had gefietst, maar ik heb hem wel gevonden. Ook de Leurse Angus koeien gezien, helaas te ver weg voor een echt leuke foto. Ik was sowieso niet zo van de foto’s vandaag. Mijn meest voorkomende gedachte vandaag was: “wat een idyllisch optrekje”. Jemig, wat een huizen daar rondom Wijchen. De een nog mooier dan de andere. Maar allemaal veel te duur voor mijn portemonnee ;>)

Rond 17 uur was ik terug in Wijchen zelf. Daar heb ik toen nog een voortuin TB-hotel bezocht, dit was wel mooi gemaakt. En deze mensen hadden een supergrote travelbug sticker op hun zijraam zitten. Ik weet niet of ze dat zelf gemaakt hadden of hadden laten maken, maar wel heel erg cool. Voor de verandering (meestal zijn ze leeg) zat dit TB-hotel barstensvol met trackables. Ik was zelf al door mijn ruilmiddelen heen, maar besloot er toch eentje mee te nemen. Die dingen moeten tenslotte reizen.

Als laatste cache nog Op de kaart in Wijchen gedaan en toen had ik nog een uur over en waren de bereikbare caches op. Af en toe haat ik dat wachten tot de spits voorbij is en ik weer met korting in de trein mag. Ik fietste dus nog maar naar het winkelcentrum, maar de meeste winkels gingen daar al om 17 uur dicht. En toen ik eindelijk in de trein zat, kon ik weer een half uur op Boxtel gaan wachten, het nadeel aan dit traject.

Gelukkig was het de hele dag prachtig weer geweest en heb ik 26 caches gevonden. Dat is best een leuke score, de 100ste cache van 2016 zat erbij en we zijn eindelijk over de #6300 heen, we hebben lang over dit honderdtal gedaan. Enige nadeel was de hooikoorts, maar ik vind al die in bloei komende bomen wel heel sprookjesachtig.

Wat ik hier op 20 april 2023 nog aan toe te voegen heb:

Onverwachte geocachingdagen zijn soms de leukste dagen. En heerlijk zo’n lentedag met langer licht. Als autoloze ben ik absoluut Team OV-fiets; er zijn heel wat geocaches gevonden met zo’n fiets als vervoersmiddel.

Een gedachte over “Geocachingavonturen uit het verleden: Fiets/Wandeltrail in Wijchen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s