Geocachingavonturen uit het verleden: Het Pad der Verlichting

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 6 april 2010:

Kun je verlicht raken door te geocachen?

Het avontuur:

Het Pad der Verlichting was een mysterie die – waarschijnlijk naar aanleiding van het boek de Da Vinci Code van Dan Brown – ging over de Illuminatie, ook wel de Vrijmetselaars genoemd. Je moest allemaal puzzels oplossen en kerken bezoeken in Tilburg en omgeving. Zelfs het kleine Lodewijkskerkje hier in Oisterwijk bleek een teken van de Illuminatie te hebben (de zonnewijzer boven de ingang). De puzzels hebben we op de kanovereniging opgelost, met behulp van diverse andere leden. In die tijd lostten we wel vaker mysteries op met behulp van andere leden van de kanovereniging. In die tijd kon ik echt nog urenlang puzzelen voor een resultaat en dan zo blij zijn dat ik een dansje deed als de checker eindelijk op groen sprong. Uiteindelijk kwamen we voor deze puzzel ook tot een eindcoördinaat en ben ik de cache later die week na mijn werk op gaan halen. De eindlocatie was niet zo heel boeiend, een of ander achterafveldje in Tilburg. Ondertussen zit de cache al heel lang in het archief.

Wat ik hier op 6 april 2023 nog aan toe te voegen heb:

Dit was zo’n cache waarbij de reis (de puzzel) leuker was dan de bestemming (de cachebox zelf). En owh, de checker in die tijd was nog heel ouderwets: na drie mislukte pogingen moest je een uur ofzo wachten voor je weer drie nieuwe pogingen mocht doen. Maar ook geocaching gaat met de tijd mee, dus gaat dat nu allemaal een stuk sneller.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s