Geocachingavonturen uit het verleden: Je bent er bijna…

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 16 maart 2020:

Ik ging geocachen op mijn vrije dag, maar voelde mij onzeker omdat de eerste lockdown net was ingegaan.

Het avontuur:

16 maart was de allerlaatste 4-cache-datum die ik nog moest oplossen of verbeteren. Het was prachtig lenteweer; voor de verandering stormde of regende het eens niet en het was mijn vrije dag, dus tot zover geen problemen. Maar ja, de lockdown was net ingegaan en volgens het RIVM moest je zoveel mogelijk binnen blijven. Maar ja, mijn werk ging gewoon door en dat is ook buiten. Daarnaast werd buiten wandelen gisteren nog als een “goede activiteit” aangemerkt, mits je maar genoeg afstand zou houden van mede-wandelaars. Nou verwachtte ik op een maandagochtend niet heel veel mensen tegen te komen, dus besloot ik toch maar te gaan.

OV-gebruik wordt ook ontraden, dus sprong ik op mijn fiets naar Loon op Zand voor de serie Je bent er bijna. Deze ligt rondom de Efteling of eigenlijk meer het Efteling Golfpark en heeft een sprookjesthema. Van de eerste cache werd ik nog niet echt wild enthousiast. Bij een picknickplaatsen lagen wat grote steenblokken ter decoratie en iemand had het nodig gevonden om daar zakken vol met afval te dumpen. Geen idee waarom dat nou weer nodig is, het meeste afval wordt gratis opgehaald in Nederland. Maar goed, ik viste de cache tussen de zakken uit, maar helaas was ook de sluiting van de pot kapot, dus een zeiknatte logrol. Had ik dan zo’n eind voor gefietst. Maar goed, hiermee had ik al wel de 4-cache-data voor altijd weggewerkt. Ik ging door met nummer 2, hier kreeg ik wel een sprookjesachtig gevoel van, want hier was een vogelhuisje omgebouwd tot het huisje van de zeven geitjes, inclusief de poppetjes van de Emté (supermarkt, waar je ooit Eftelingpoppetjes kon sparen) en een cacherol in de “klok”. Daarna werd het nog beter, want de volgende cache had het thema Draak en was dan ook een schatkist met parels draakpoppetjes.

Heel veel mensen kwam ik vandaag niet tegen. Wat andere fietsers, wat landbouwerktuigen. Alleen op de parkeerplaats bij de ingang van de duinen was het wel relatief druk. Er zijn dus meer mensen die niet de hele dag binnen kunnen zitten en het er toch maar op wagen. En als je een hond hebt, zal die toch uitgelaten moeten worden. Ik fietste nu langs het verlaten golfpark van de Efteling. Er was alleen een grasmaaier aan de gang. Ook het vakantiepark was verlaten en de Efteling zelf is ook dicht. Het is best raar om in zo’n uitgestorven wereld te leven en dit is pas de eerste dag. Niemand weet hoe lang het gaat duren.

Goed, daar is dat verslag verder niet voor, dus ik vond ook nog nummer 3 (paddestoelen) en 5 van de serie. Die laatste had als thema de fakir en hier moest ik ook nog wel om lachen. Onderaan de boom zaten potjes met de logrol en een rode en een gele tulp. En dan bovenin de boom vloog de fakir. Helaas zat nummer 4 bovenin in de paal van een straatnaambordje (Eftelingsestraat natuurlijk) en daar kon ik niet bij. Er stond wel in de beschrijving dat je een trapje mee moest brengen, maar dat gaat zo lastig op de fiets. Dus die cache moest ik laten gaan. Helaas bleek hier ook een cruciaal getal voor de bonus in te zitten en ik had daardoor te veel mogelijkheden, dus die moest ik ook laten gaan.

Ja, shit nu had ik dus nog maar vijf caches en om de datum op tien te krijgen, moest ik er eigenlijk zes. Ik besloot toen om de korte multi Gedenkbos te gaan doen. Ook omdat ik wel even wilde wandelen na al dat gefiets. Het Gedenkbos de Spinder is een bijzondere plaats. Je kunt hier een gedenkplaats inrichten voor een overleden persoon. Het zag er heel creatief uit, met allemaal zelfgemaakte dingen, versieringen, hekwerken van gevlochten takken en nog veel meer. Ik vond het wel mooi, ik houd wel van dit soort dingen. Het was er ook heel rustig, je hoorde overal de vogeltjes zingen. Maar ja, de harde realiteit is dan wel weer dat er straks ook gedenkplaatsen zullen zijn voor slachtoffers van het Corona-virus.

In ieder geval had ik hiermee mijn zes caches binnen en stond de datum veilig op tien. Ik fietste terug naar huis en deed onderweg nog boodschappen: ik ontmoette in de supermarkt veel meer mensen dan tijdens het geocachen (en toen waren mondkapjes nog niet eens verplicht).

Wat ik hier op 16 maart 2023 nog aan toe te voegen heb:

Ja, corona en de lockdowns. Wat een twijfels heb ik hier. Terwijl buiten zijn eigenlijk alleen maar goed voor je kan zijn, want binnen zou dat virus zich ook veel sneller verplaatsen. Later heb ik die mindset wel gemaakt, maar op die eerste dag was alles nog zo onzeker. De caches waren wel leuk gemaakt, op die eerste na dan.

Een gedachte over “Geocachingavonturen uit het verleden: Je bent er bijna…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s