Week zonder vlees #6: aardappeltjes met groene groenten en witte kaas

Van 6 tot en met 12 maart vindt de zesde editie van de Week zonder Vlees (en Zuivel) plaats. Deze week is bedoelt om mensen bewust te maken van een flexitarisch eetpatroon met vegetarische en plantaardige alternatieven. Dit is beter voor dier (denk aan de bio-industrie), mens (denk aan gezondheidsaspecten) en het milieu (denk aan het klimaatprobleem).

Voor mijzelf is dit niet zo moeilijk. Vanaf ongeveer mij elfde ging ik steeds minder vlees eten, om op mijn 13e definitief vegetariër te worden. Sindsdien heb ik nooit meer vlees of vis gegeten. Ik eet ook vrij vaak veganistisch of gebruik plantaardige alternatieven voor zuivel, maar doe dat niet altijd. Soms eet ik wel kaas of eieren of producten waar dit inzit. Ik ga dus proberen om een week veganistisch te eten.

Mijn idee is om deze week elke dag (behalve donderdag) een vegetarisch recept te plaatsen op mijn blog, ter inspiratie om ook eens een dagje zonder vlees te eten.

Vandaag is dat:

Gebakken aardappeltjes met groene groenten en witte kaas

Ik weet niet meer waar ik dit recept vandaan heb, maar het is een beetje mijn guilty pleasure eten; zeker in de herfst en winter eet ik het heel erg vaak.

Erwten en tuinbonen heb je ook verschrompeld/gekrompen in blik/pot, maar zijn uit de diepvries veel lekkerder (en zien er ook veel aantrekkelijker uit). Verder kun je de restanten dan gewoon weer terug in de vriezer stoppen.

Ingrediënten (2 personen):

  • 450 gram gebakken aardappeltjes (rondjes of blokjes)
  • 1 kleine ui in stukjes
  • 1 courgette in blokjes
  • 100 gram groene erwten (diepvries)
  • 100 gram tuinbonen (diepvries)
  • 5 eetlepels groene pesto (ik gebruik vegan pesto van de Jumbo)
  • 100 gram witte kaasblokjes
  • peper en zout
  • (zonnebloem)olie om in te bakken

Bereiding

Gebruik een grote bak- of wokpan en voeg de olie toe. Vervolgens mogen de aardappeltjes erin, gevolgd door de ui, de courgette en tenslotte de diepvriesgroenten.

Roerbak alles tot het gaar is, dit zal ongeveer 10 minuten duren. Voeg nu ongeveer 8 minuten de pesto toe en verdeel goed door de hele pan.

Je kunt nog peper en/of zout naar smaak toevoegen.

Voeg op het laatste moment de witte kaasblokjes toe en bak heel kort mee.

Foto volgt nog.

Serveer met een salade of met pitabroodjes.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s