Week zonder vlees #1: Noedelsoep

Van 6 tot en met 12 maart vindt de zesde editie van de Week zonder Vlees (en Zuivel) plaats. Deze week is bedoelt om mensen bewust te maken van een flexitarisch eetpatroon met vegetarische en plantaardige alternatieven. Dit is beter voor dier (denk aan de bio-industrie), mens (denk aan gezondheidsaspecten) en het milieu (denk aan het klimaatprobleem).

Voor mijzelf is dit niet zo moeilijk. Vanaf ongeveer mij elfde ging ik steeds minder vlees eten, om op mijn 13e definitief vegetariër te worden. Sindsdien heb ik nooit meer vlees of vis gegeten. Ik eet ook vrij vaak veganistisch of gebruik plantaardige alternatieven voor zuivel, maar doe dat niet altijd. Soms eet ik wel kaas of eieren of producten waar dit inzit. Ik ga dus proberen om een week veganistisch te eten.

Mijn idee is om deze week elke dag (behalve donderdag) een vegetarisch recept te plaatsen op mijn blog, ter inspiratie om ook eens een dagje zonder vlees te eten.

Vandaag is dat:

Noedelsoep

Dit recept is gebaseerd op een recept uit de Hallo Jumbo. Het is snel, makkelijk en lekker.

Ingrediënten:

  • 300 gram soepnoedels (of dunne vermicelli)
  • 1 blik kokosmelk van 400 ml (gebruik 2 blikken als je een extra romige soep wil of voeg als extra nog wat geraspte kokos toe)
  • 1 pak nasigroenten van 450 gram
  • 150 gram tofu in blokjes (of neem een pakje kant-en-klare tofublokjes)
  • 2 blokjes groentebouillon
  • evt. een handje cashewnoten (niet gezouten)
  • evt. een scheutje sambal
  • bosuitjes in ringetjes

Bereiding

Doe de nasigroenten en de soepnoedels in een pan, voeg het blik kokosmelk toe en vul verder bij met water tot alles net onder staat. Breng aan de kook en voeg de groentebouillonblokjes toe. Laat op een lage temperatuur nog zo’n 10 minuten doorkoken, tot de soepnoedels gaar zijn. Roer af en toe door.

Bak ondertussen de tofublokjes tot ze gaar zijn en bak eventueel de cashewnoten kort mee.

Voeg de tofublokjes (en cashewnoten) toe aan de soep.

Garneer met de bosuitjes.

Lekker met naanbrood.

Mocht je het extra pittig willen, voeg dan nog een scheutje sambal toe aan je soep.

Eet smakelijk!

PS Ik ben niet zo’n goede foodfotograaf (want dan moet je koud eten fotograferen en ik eet het liever warm, haha), maar het is echt lekker.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s