Geocaching: De 100-caches-data

Voor het Geocaching Datum Project gaat het altijd over de data met de laagste aantallen founds. Daarom leek het mij leuk om nu eens de andere zijde te belichten: de data met het hoogste aantal founds en dan wel 100 founds of nog meer. Ondanks dat wij al ruim 18 jaar aan geocaching doen, zijn er dat niet zo heel veel; namelijk pas negen data. Het betekent dus niet dat we al die founds op 1 dag hebben gevonden, het gaat om alle aantallen op die datum door de jaren heen bij elkaar opgeteld.

14 juli (151 founds)

Op plaats nummer 1 staat 14 juli met maar liefst 151 founds. De helft (76 stuks) van dit aantal stamt uit 2014. Op die dag vond ik maar liefst 50 caches, terwijl Anke en Guy op vakantie waren en er daar ook nog eens 26 vonden. Ja, dan telt het wel lekker door. Quatorze Juliet is om andere redenen niet bepaald mijn favoriete datum, maar op geocachinggebied is het een dikke topper, die ruim aan de leiding gaat.

22 augustus (127 founds)

22 augustus is de verjaardag van de Heideroosjes, want op 22 augustus 2004 vonden we onze allereerste cache. Als het even lukt probeer ik op deze datum altijd wel een cache te doen, om dat feestje te vieren. Vorig jaar lukte dat heel goed, want toen was ik een weekend weg met mijn moeder en vonden we maar liefst 56 caches op deze datum. Daarmee kwam hij op nummer 2 in de ranglijst.

28 juli (125 founds)

28 juli dankt deze hoge positie vooral aan 2017, toen ik maar liefst 60 caches vond tijdens een lange fietstocht op een OV-fiets. Het was wel mooi weer en lang licht, dus ik kon lekker lang doorgaan zonder haast. Derde plaats.

16 oktober (123 founds)

De vierde plek is voor 16 oktober, een datum die vaak in vakanties of weekendjes weg viel. En in 2022 bezocht ik op deze datum Rotterdam, waar extreem veel labcaches zijn, zodat deze datum over de 100 founds heen vloog.

21 maart (121 founds)

De vijfde plek is voor de enige datum in de geschiedenis van de Heideroosjes waarop ik in 2012 daadwerkelijk 101 caches vond. Het hoogste aantal caches dat we ooit op één dag gevonden hebben, tijdens de fietstrail De 100 van Someren en de carpoolcache op de parkeerplaats waar mijn toenmalige auto geparkeerd stond. Overigens gaat dat aantal nooit meer overtroffen worden, want ik vond zoveel caches helemaal niet leuk. Na een stuk of 25 had ik er al meer dan genoeg van. Daarna nog wel eens een trail van rond de 50 caches gedaan, maar dat is eigenlijk ook al meer dan genoeg. Maar je moet zoiets een keer geprobeerd hebben in je leven. En wel netjes gefietst en niet met de auto gedaan (kon ook niet).

2 mei (118 founds)

Ook deze datum dankt het hoge aantal founds aan dat hij vaak in vakanties of weekenden weg is gevallen. In 2021 vonden mijn moeder en ik maar liefst 46 caches op deze datum. Per OV-fiets op de Veluwe.

17 oktober (101 founds)

Ook deze datum viel vaak in vakanties of weekenden weg en was ooit een slagdag toen we 1000 founds in België wilden halen.

3 mei (100 founds)

En ook de nummer acht, 3 mei, doet het goed als vakantie-datum en sleepte zo veel founds binnen.

1 januari (100 founds)

De negende en laatste 100-of-meer-datum is 1 januari en dat is ook meteen de nieuwste in dit rijtje, want pas bereikt op 1 januari 2023. Traditioneel probeer ik de laatste jaren het nieuwe jaar te beginnen met een paar caches. Dit is ook vanwege het nieuwjaarsouvenir. Door de jaren heen telt het aantal dan dus aardig op. Dit is ook meteen de enige datum in de drie wintermaanden (dec-jan-febr) die dit hoge aantal heeft bereikt, maar voor een – met mijn werk – altijd vrije feestdag is dat ook weer niet zo’n verrassing.

Voor wie zal de tiende plaats worden?

De meeste kans maken 15 juli (94 founds) en 17 juli (93 founds). Ja, dat is in dezelfde week als de hoogste datum 14 juli. En juli is ook de maand met verreweg het hoogste aantal maandfounds. Verder zit er nog geen enkele datum boven de 90 founds. De derde plek gaat dan naar 2 augustus met 85 founds.

Grappig is dus wel dat er 2x een opvolgende datum in dit lijstje staat met 2 en 3 mei en 16 en 17 oktober. Maar ja, met vakantie en weekenden weg is dat ook wel weer logisch, omdat dat periodes zijn waarin vaak veel aan geocaching wordt gedaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s