A wish for you

Nieuwjaarswens

Ok, ok ik heb hem geleend van auteur Neil Gaiman, maar ik vind dit zo’n ontzettende mooie nieuwjaarswens.

Niet zo standaard en vooral origineel:

**************

May your coming year be filled with

Magic and Dreams and Good Madness

I hope you read some fine books

and kiss someone who thinks your wonderful

And don’t forget to make some art

write or draw or build or sing

or live as only you can

And I hope, somewhere in the next year:

You surprise yourself

******************

Jaardoelen

En op 1 januari – de eerste van 365 onbeschreven blanke dagen – komt dan standaard de vraag of je nog goede voornemens hebt.

Ik heb die zeker wel een paar, maar ik noem dat liever jaardoelen.

Omgekeerde adventkalender

Dit heb ik gezien op de social media. In plaats van 24 dingen krijgen, ga je 24 dingen wegdoen, weggeven, verkopen, naar de kringloop brengen. Ik wil hier meteen in de eerste week van januari mee beginnen, maar wil niet de druk van 24 dagen achter elkaar, dus ik ga er wel langer over doen. Laten we zeggen het hele eerste kwartaal van 2023.

Mijn boekencollectie uitzoeken

Tegenwoordig koop ik bijna nooit meer een boek en leen ik alles bij de bibliotheek (een van de beste beslissingen ooit, het bespaart zoveel geld en ruimte). Maar vroeger kocht ik alles wat los en vast zat. De boeken stonden nog bij mijn ouders, omdat ik er in mijn vorige woning geen plaats voor had. Een gedeelte is al over gehuisd, maar er staat nog steeds een gedeelte bij hen. Die boeken moeten uitgezocht worden en naar hier komen. Maar ik wil maximaal drie boekenkasten vol (op het hoogtepunt had ik bijna zes kasten vol, dat is al teruggebracht naar ongeveer vier kasten vol, maar daar moet dus nog wat van weg). Of verkopen of naar de kringloop of doneren aan de minibieb van mijn ouders.

Minder lezen

Dat klinkt nogal gek voor iemand die zo leesverslaafd is als ik. Al sinds ik kan lezen, lijd ik aan een ernstige vorm van bibliobibuli. In 2022 las ik 127 boeken. Maar al dat lezen gaat ten koste van andere hobbies. Dus ik wil proberen of ik in 2023 iets minder kan lezen en meer tijd kan besteden aan andere zaken zoals schrijven, puzzelen en kleuren.

Elke maand een puzzel

Ik heb dus best veel puzzels en vind puzzelen ook leuk, maar aan een puzzel beginnen vind ik altijd een ding ofzo. Als de eerste stukjes dan gelegd zijn, kan ik meestal niet meer stoppen. Dus daarom wil ik volgend jaar elke maand een puzzel gaan leggen. Gewoon op de eerste van de maand een doos openen en dan beginnen dus.

Het afvalprobleem oplossen

Afval is een terugkerend ding in mijn goede voornemens. Het gaat nu niet zozeer meer over het afval op tijd aan de straat zetten, daar heb ik tegenwoordig een app voor. Maar verhuizen en nieuwe spullen kopen levert een enorm kartoninfarct op. Dat is na vijf maanden nog niet opgelost, omdat de papiercontainer hier maar 1x per maand geleegd wordt. Je kunt het gratis naar de stort brengen, maar ja die openingstijden matchen niet zo lekker met mijn werktijden en dan moet ik ergens een auto lenen, omdat ik zelf geen auto heb. Verder heb ik ook nog allemaal afvalhout in de schuur liggen, dat moet ook nog weg, want hier mag je geen haard op het balkon (logisch ook natuurlijk). Dus iemand die nog gratis hout wil? Je moet het wel zelf van mijn schuur naar je auto sjouwen en mijn schuur ligt precies in het midden van de binnentuin, dus dat is 100 meter ofzo. Op mijn zolder bleek nog vrij veel troep van de vorige bewoner te liggen, daar is al veel van weg, maar ook dat past niet allemaal tegelijk in de container. Dus ook dat wil ik nog weggewerkt hebben.

Museumkaart

Sinds november heb ik weer een museumkaart. Ben al naar twee musea geweest (nou ja een museum en een kasteel) en wil dus ook minstens één museum per maand gaan bezoeken. Wat in ieder geval hoog op het verlanglijstje staat is een bezoek aan Forteiland Pampus. En de Jan van Haasteren tentoonstelling die vanaf mei in het Stadsmuseum Harderwijk te zien is. En hoe ik daar allemaal ga komen? Weekend Vrij Flex abonnement op de trein is mijn beste tip voor mensen zonder auto die in de buurt van een station wonen.

De geocachingdoelen

Geocaching is a way of life, dus zoals altijd heb ik ook weer een paar geocachingdoelen:

  • De vier laatste data van het Geocaching Datum Project oplossen. Het is zo erg dat ik ze ondertussen uit mijn hoofd ken.
  • Nog een derde maand over de 1000 maandfounds heen krijgen (is ook een doel voor Day Zero Project 2.0.). Dit zal waarschijnlijk september worden, want die staat er met 884 het beste voor. November (874) en juni (821) maken ook kans.
  • De 12.500 founds halen. We eindigden 2022 op 11.850 founds (mooi rond getal), dus 650 caches te gaan. We hebben in 2022 in totaal 1033 gevonden, dus 650 zou zeker haalbaar moeten zijn. Dit is ook meteen het aantal founds dat ik als doel in mijn Day Zero Project heb staan.
  • Meer multi’s doen (als mede-Heideroosjes Anke dit leest, gaat ze heel hard lachen) en ja, ook dat staat in mijn Day Zero Project.
  • En dan ook maar meteen het Munzee-doel: Level 120 bereiken. Daar moet ik nog zo’n 440.000 punten voor halen, dus dat duurt nog wel tot minstens halverwege het jaar.

Verder

  • Wil ik nog werken aan doelen van mijn Day Zero Project
  • Zijn er nog wat klusjes af te werken in huis
  • Hoop ik dat in januari mijn nieuwe huisgenoten in de vorm van twee konijnen kunnen komen
  • Moet ik nog een leuk wandeldoel bedenken

Heb een goed 2023!

Een gedachte over “A wish for you

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s