MaandMoves: december 2022

Net als vorig jaar ga ik proberen om elke maand op de laatste dag een soort van maandoverzicht te geven.

December

De maand december begon meteen koud, halverwege werd het nog veel kouder en uiteindelijk eindigden we met regen. Ik was maar vijf dagen in de hele maand vrij en mijn werk is buiten, dus het was een heftige maand. Ik werd letterlijk ziek van de kou. Natuurlijk weet ik dat je ziek wordt van virussen en bacteriën, maar als je die dan te pakken hebt, kan de kou er wel vervelend op werken. Dus was ik een groot gedeelte van de maand snotverkouden en ging dat maar niet over. En ik kreeg acuut wintereczeem zodra de temperatuur onder het vriespunt ging. Dat had ik vorige winter ook al en het kwam dus helaas weer terug.

In de koudste week van het jaar kwamen ze mijn zolder isoleren en daarvoor moest er een slang door het open raam, waar het isolatiemateriaal doorheen kwam. Best wel ironisch om isolatie te krijgen bij een temperatuur van -6 graden… Omdat ik moest werken, kwamen mijn gepensioneerde ouders om de beurt op mijn huis passen. Dus mijn arme moeder heeft het echt koud gehad. Maar het werkt wel, want aan het einde van de maand was het hier zonder verwarming 18 graden in de woonkamer. Zulke temperaturen was ik in mijn oude huurwoning met energielabel G absoluut niet gewend.

Wandelen, geocaching en Munzee

Vanwege mijn gebrek aan vrije dagen en het slechte weer deze maand stonden wandelen en geocaching op een extreem laag pitje. Met slechts drie geocaches is deze maand het grootste geocachingdieptepunt in jaren. En het waren er zelfs 0 geweest als ik niet toch een poging deed om de laatste probleemdatum van december te redden. Dat was 10 december en ik moest werken op die dag, dus ik wist eigenlijk dat het gedoemd was om te mislukken. Het weer was ook nog heel erg koud en de ochtend heel erg mistig. Nog voor mijn werk begon ik aan een labcache, omdat er twee punten relatief dicht bij mijn huis liggen. Helaas liggen de andere drie een stuk verderop. Toen ik klaar was met mijn werk was ik door- en door koud en waren mijn tenen gemuteerd in ijsklompjes. De mist was ook niet heel veel beter geworden en het begon al te schemeren. Dus ben ik het niet meer af gaan maken. De 5-cache-datum is nu dus een 7-cache-datum geworden en het zal nog een jaar duren voor het hopelijk wel gaat lukken. Dan valt hij op een zondag, dus dat is gunstiger. De derde cache van de maand vond ik tijdens een regenachtige wandeling op eerste kerstdag. Het was een nieuwe cache in mijn woonplaats en ik logde hem vooral voor het eindejaarsouvenir (in de laatste week van elk jaar kun je een eindejaarsouvenir verdienen en in de eerste week van een jaar een nieuwjaarsouvenir.) Mijn enige wandelingen van deze maand maakte ik dus op de beide kerstdagen. Beide gewoon hier in de plaatselijke bossen. Of je moet die ene avondwandeling door de buurt meetellen. Dus met het wandelen is het slecht gesteld. Hoop het in januari weer op te kunnen pakken. Net als het geocachen. Munzee ging nog iets beter, ik probeer wel dagelijks een Munzee te vangen om mijn streak te behouden. Maar in mijn omgeving miste ik een bepaald soort Munzee, die als je die zelf online zet, niet zelf mag cappen. Uiteindelijk heeft iemand van mijn clan zo’n soort Munzee geplaatst en bereikte ik als laatste van mijn clan de doelstellingen voor niveau 3 op kerstavond. Toch een mooi kerstcadeau voor de clan, haha.

Spelletjes

Tja, er vervielen veel spellenavonden vanwege ziekte, vermoeidheid en ook door andere dingen. Toch speelde ik nog 31 potjes (ok, oudejaarsavond zit hier nog niet bij) en dankzij Sinterklaas en Kerstmis speelde ik met maar liefst negen verschillende tegenstanders. Logisch gevolg hiervan is dat de snellere groepsspellen het meeste werden gespeeld: Qwixx in diverse edities, Keer op Keer 2, Sequence en de topfavoriet van mijn broeders: Take 5. Er kwamen ook een aantal nieuwe spellen binnen tijdens de feestdagen, maar nog niet veel van gespeeld, eigenlijk alleen de nieuwste Qwixx, het spelletje dat ik won bij het ruilspel (Vampires) en de uitbreiding van Meadow. In januari dus nog veel spellen uit te proberen en spellenavonden in te halen.

Kijken

Ik heb zowaar “tv” (nou ja uitzending gemist op mijn laptop) gekeken deze maand. Alle afleveringen van Het echte leven in de dierentuin inclusief de panda-special. Dit programma is opgenomen in Ouwehands Dierenpark en daar ben ik afgelopen juni geweest om de panda’s in reallife te zien. Ik vond de panda’s en vooral Fan Xing helemaal geweldig. En tja, de grote verrassing is natuurlijk dat Fan Xing geen mannetje, maar een vrouwtje blijkt te zijn. Blijft een geweldig mooi (en duur!!!) beestje; de eerste in Nederland geboren reuzenpanda. Ook keek ik een paar afleveringen van Ik Vertrek. Vind het altijd mooi dat mensen dat durven, weet niet of ik het zelf zou doen. En dan nog Op zoek naar Danny en Sandy. Ik vind Grease niet echt een geweldige musical en ga er waarschijnlijk niet naartoe, maar vind dit programma wel grappig. En als je later kijkt kun je de saaie stukjes mooi doorspoelen. Toch ben ik op zoek naar een betaalbaar tv-toestel, want dat kijkt toch wat lekkerder dan op de laptop.

Verder

  • Maakte ik eindelijk weer eens een puzzel. Een kerstpuzzel van Jan van Haasteren. Ik heb de smaak nu te pakken en wil in 2023 elke maand minstens 1 puzzel leggen. Op de instagram kwam dit jaar een top-3 van de moeilijkste puzzels voorbij en daar stond Middeleeuwen in. Helaas was die niet meer te verkrijgen, maar afgelopen week tikte ik hem op de kop op Marktplaats en ik kon hem per fiets op gaan halen, dus hij is al in huis.
  • Werd de zolder van mijn appartement (ik woon op de tweede en bovenste verdieping van het appartementencomplex) dus geïsoleerd, wat veel gedoe en troep gaf, maar wat wel echt resultaat heeft.
  • Vind ik Sinterklaas een veel leuker, gezelliger en ongedwongener feest dan Kerstmis.
  • Had ik tegen iedereen gezegd dat ik gnomes zo leuk vind (die kerstkabouters met die grote, dikke neuzen) en daardoor kreeg ik dus van iedereen in alle swaps waar ik aan mee deed gnomes. Er zit nu dus een gnome-invasie in mijn huis. Hopelijk zijn ze in vrede gekomen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s