MaandMoves: november 2022

Net als vorig jaar ga ik proberen om elke maand op de laatste dag een soort van maandoverzicht te geven.

November

Het weer ging behoorlijk op en neer deze maand. Van zonnige dagen tot heel grauwe, bewolkte dagen. En zelfs al een paar echte winterkoude dagen, terwijl het nog drie weken herfst is. Werk werd naar het einde van de maand toe steeds drukker, maar dat is wel normaal in dit jaargetijde. Ben geen fan van het vroege donker en de meest donkere weken van het jaar gaan nu nog komen.

Wandelen, geocaching en Munzee

Er werden deze maand slechts 50 caches gevonden. November had nog twee probleemdata open staan voor het Geocaching Datum Project, toevallig twee dagen achter elkaar. Omdat ik nog veel vrije uren had staan, had ik deze twee dagen vrij genomen. Hoewel het de ene dag echt heel slecht weer was (storm en regen) is het gelukt om beide data weg te werken. De tweede dag ging ik zelfs samen met mede-Heideroosje Anke op pad. Daardoor is nu ook heel november “gesaved” en hebben alle data 10 of meer founds. In totaal zijn er nu nog maar 4 probleemdata over. Ook vonden Anke en ik op die dag onze 1000ste cache van 2022. Het is pas de tweede keer in het 18-jarig bestaan van de Heideroosjes dat we over de 1000 jaarfounds heen zijn gegaan. Met de vele labcaches van dit jaar (die leveren meer punten op dan gewone multicaches) is dat minder bijzonder dan in 2017, toen het om meer dan 1000 fysieke caches ging en ik ook nog stage liep, een deeltijdstudie volgde en moest werken. Of er in december nog veel aan geocaching zal worden gedaan is de vraag. Er staat nog 1 probleemdatum in die maand, maar dat is een zaterdag waarop gewerkt moet worden, dus een lastige. Zeker ook omdat de datum dan in 2023 op zondag zou vallen, wat veel makkelijker is.

Er werd maar weinig gewandeld. Eigenlijk alleen gerelateerd aan geocaching. Zo maakte ik een stadswandeling door Leiden langs allerlei labcachepunten die bij bezienswaardigheden lagen. Een regenachtige wandeling door het Beerzedal in het buitengebied tussen Oisterwijk en Boxtel. Een dorpswandeling door Dongen. En een ijskoude wandeling rondom Kasteel De Haar in Haarzuilens met allemaal echte caches (mysteries zelfs, waar ik een hele avond voor heb zitten puzzelen). Verder wandelde ik met mijn moeder de GLOW-route in Eindhoven langs alle lichtkunstwerken.

Met de Munzees ging het wel lekker, vooral op de dag in Leiden werden er heel veel gecapt, in de trein onderweg en in Leiden zelf. Met mijn clan haalden we level 3 en dat was ook het doel, dus mooi dat het gelukt is. Ook ben ik ondertussen over de helft van de miljoen punten heen, die ik nodig heb om op het volgende niveau te komen. Die miljoen ga ik dit jaar niet meer halen, maar het is een leuke voor 2023.

Spelletjes

Voor mijn doen maar vrij weinig spelletjes gespeeld deze maand: 38 potjes om precies te zijn. Wel met vier verschillende tegenspelers op drie verschillende locaties. Dat dan weer wel. De meeste gespeelde spelletjes zijn Keer op Keer 2 (de favoriet van mijn moeder) en Kobito, het regenboogspelletje van Jolly Dutch. Maar ik vond het vooral leuk om eindelijk weer eens Catan te spelen met steden & ridders, ook al verloor ik dik… Ook Ticket to Ride was al maanden geleden. Komt omdat we meestal maar met twee personen spelen en dit spellen zijn voor minstens 3 personen. Ticket to Ride kan wel met twee personen, maar vinden wij dan niet zo leuk. Ik kocht geen nieuwe spellen, maar er staan wel spellen op mijn verlanglijstje voor sinterklaas. Ik hoop vooral heel erg op de uitbreiding van Meadow, omdat we dat spel heel vaak spelen. Verder hebben zowel 999Games als White Goblin een adventkalender in december, dus ik sluit niet uit dat ik in december nog een spel zal gaan kopen.

Kijken

Weer niks. Ook nog steeds geen nieuw tv-toestel aangeschaft.

Verder

  • Besloot ik om toch weer een museumkaart aan te schaffen. Ik heb die jarenlang gehad, maar tijdens corona even niet. De toegangsprijzen voor musea zijn explosief duurder geworden, dus na drie a vier museumbezoeken heb je hem er al uit. Ondertussen al naar Naturalis en Kasteel De Haar geweest. Hopelijk dus geen lockdowns meer. En het is ook nog wel afhankelijk van of de NS treinen blijft rijden op zondag. Voor nu mijn Weekend Vrij even uitgezet, vanwege het enorm slechte weer en andere activiteiten op zondag.
  • Werkte ik al mijn geocachingverslagen van 2022 bij: ik liep nogal achter en het kostte dus best wat avonden werk, maar nu ben ik helemaal bij.
  • Capte ik een special Munzee die maar liefst 1000 punten opleverde: het hoogste puntenaantal dat ik ooit voor 1 Munzee heb behaald.
  • Heb ik eindelijk de groene gnome van Ikea bemachtigd; zal maar niet zeggen waar ik moest gaan halen. Laten we zeggen dat het maar goed is dat ik Weekend Vrij heb…
  • Ik heb zelf een rolgordijn opgehangen, vond mezelf toen best een klusheldin, haha. Kreeg vanwege mijn enorme bestedingen bij de P.raxis dit jaar (verhuizen en klussen) gratis kerstsokken met gereedschap erop. Ze zijn grappig en lekker warm; heb ze nu zelfs aan terwijl ik deze blog schrijf.
  • Tijdens de Winter Wonder avond bij het plaatselijke tuincentrum (eigenlijk bedoeld om kerstspullen te shoppen) werd ik totaal verliefd op een kamerplant uit de kneusjeshoek. Dus die woont nu bij mij. Denk dat ik er kerstballen in ga hangen.
  • Bezocht ik het lichtfestival GLOW in Eindhoven voor het eerst sinds drie jaar. Vooral de vlinders waren erg mooi.
  • Kocht ik veel dingen voor de komst van mijn konijnenkoppel. Ook al rondgekeken in de diverse konijnenopvangen in de buurt, maar vrees dat ze pas in 2023 komen, omdat ik simpelweg zes dagen per week moet werken tot het einde van het jaar en geen tijd heb om ze op te gaan halen.
  • Nam ik de oude oven van mijn broertje en zijn vriendin over (zij zijn verhuisd en hebben een nieuwe keuken), dus kan ik nu eindelijk zelf pizza, cake en ovenschotels maken. De eerste ovenschotel is al verorberd.
  • Maakte ik de traditionele sinterklaasfoto met schoen met de cavia’s. Ik doe dat al sinds 2013 met wisselende cavia’s en schoenen natuurlijk ;>) Gelukkig nu al voor de tweede keer met Fenno en Frido. Voor Fenno zelfs al zijn derde keer; de eerste keer was hij nog een babycavia en was het nog met zijn vorige vriendje Freek.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s