MaandMoves: oktober 2022

Net als vorig jaar ga ik proberen om elke maand op de laatste dag een soort van maandoverzicht te geven.

Oktober

Het was uitzonderlijk mooi weer deze maand. Zeker in de middaguren leek het wel zomer en kon je nog in t-shirt rondlopen. Een soort van indian summer. Klimaattechnisch is het vast niet goed, maar ik kan deze zomerherfst beter hebben dan die stikhete zomer. Helaas is de klok dit weekend verzet en is het nu weer zo vroeg donker dat een boswandeling in de avonduren er de komende maanden niet meer in zit. Ik moet daar altijd even aan wennen.

Wandelen, geocaching en Munzee

Er werden maar liefst 126 geocaches gevonden deze maand. Het overgrote merendeel waren labcaches (er zijn er misschien wel 50 in Rotterdam…), maar ik deed ook mijn best om meer multi’s te lopen voor het multi-doel van mijn Day Zero Project. Daarnaast waren er traditionals, mysteries, virtuals en zelfs een wherigo. Dus behoorlijk veel afwisseling op geocachinggebied.

Ook werd er veel gewandeld. Ik ging naar Rhijnauwen en het aangrenzende Amelisweerd en deed twee labcache-wandelingen door elkaar, plus nog de afstand van station Bunnik naar het gebied en terug.

In gezelschap van mijn moeder ging ik een weekend naar de Veluwe en hier deden we mee met de Hoge Veluwe Wandeldag in Nationaal Park De Hoge Veluwe. We gingen voor de 15 kilometer en hebben die dag ook nog veel gefietst. In de namiddag deed ik ook nog het lusje van 2 kilometer tegenover de ingang van het hotel, maar dat viel tegen na de mooie wandeling in het Nationaal Park. We hebben ook veel gefietst dit weekend, een grote ronde rondom Radio Kootwijk en naar de IJkbasis Loenermark.

Omdat ik nog veel overuren had staan, had ik een weekje vrij. In die week vooral gewandeld. Een rondje door het buitengebied van Haaren (multicache), een wandeling door Huis ter Heide bij De Moer/Loon op Zand (deels geocaching, deels de rode wandelroute) en een heel oude wandeling door de Loonse en Drunense Duinen en De Brand, waarvan qua bewegwijzering weinig meer klopte. Gelukkig weet ik hier een beetje de weg en had ik google maps.

Ik begon vol goede moed aan de NS-stadsrondwandeling door Rotterdam, maar ik ben maar tot halverwege gekomen. Niet omdat ik de afstand van 15 kilometer niet aankon, maar omdat er te veel afleiding was in de vorm van Munzees, geocaches en labcaches. En tja, in oktober zit je met een tijdslimiet vanwege het vroegere donker, dus moest ik op een bepaald moment echt stoppen.

Verder wandelde ik over de boulevard van Scheveningen en door het stadscentrum van Den Haag.

En dan nog een paar keer gewoon hier in Oisterwijk gewandeld.

Met de Munzees ging het ook lekker. Met mijn Clan behaalden we zelfs Level 3 deze maand, wat een record is. Veel Munzees gevangen vanuit de trein (want de hele maand Weekend Vrij gebruikt), maar ook in Rotterdam waren er veel. Rondom Radio Kootwijk bleek een mini Munzee-veld te liggen, dus dat was een leuke verrassing. En ook in Hoenderloo waren best veel Munzees.

Spelletjes

Natuurlijk werden er ook weer veel spelletjes gespeeld; ik ben best wel een boardgamefreak. Zelfs tijdens het weekendje weg gingen er een paar kleine spelletjes mee in de rugzak. 67 potjes werden er gespeeld en dat over 42 verschillende spellen. En deze maand maar twee verschillende tegenstanders gehad, dus dat zijn ook een stel freaks, haha. Het meest gespeelde spel was wederom Qwixx (wel verschillende versies), gevolgd door Elixer Mixer (heel verslavend en het kost nog geen 10 euro!), Keer op Keer 2 (wanneer komen er nu eens andere blokjes uit???), Wonder Woods (nieuw gekocht en meteen vaak gespeeld) en Kwatro (dat is dus een klein reisspelletje). Verder wil ik echt heel graag de uitbreiding van Meadow hebben: Meadow Downstream. Helaas komt die pas halverwege november beschikbaar. Wel een mooi sinterklaascadeautjes.

Kijken

Weer helemaal niks. De vraag is nu dus of ik nog wel een nieuw tv-toestel wil aanschaffen, want als ik toch nooit kijk…

Verder

Heb ik deze maand een aantal Day Zero Project-doelen vervuld, dus er komt binnenkort een update.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s