Geocachingavonturen uit het verleden: De 8 van Meelhopper

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 6 oktober 2013

In de zomer en herfst van 2013 heb ik lang last gehad van een ernstige kniekneuzing, nadat ik op vakantie in Slovenië in een put was gevallen (blijkbaar vinden ze het daar niet nodig om deksels op hun putten te doen). In de maanden daarna ging fietsen een stuk beter dan lopen, dus ook voor vandaag koos ik voor een fietsronde.

Het avontuur:

Ik begin weer een beetje zin in geocaching te krijgen, maar fietsen gaat een stuk beter dan lopen, dus viel de keuze al snel op de tweede helft van de 8 van Meelhopper. Het is een grote multi-fietstocht met 8 mysteries op de route, die bestaat uit twee lussen. De eerste helft deed ik al eerder dit jaar. Dus fietste ik fanatiek naar De Moer, waar de tweede lus begon. De vorige keer kon ik nummertje 4 van de mysteries op de route niet vinden, vandaag bleek dat ik een rekenfout had gemaakt, dus terug gefietst naar het goede punt om deze alsnog te loggen. Meteen een travelbug rijker, dus de tocht begon goed.

De tweede ronde was interessanter dan de eerste. De fietstocht ging namelijk rondom de Efteling en ook over het vakantiepark. Daar was ik nog nooit geweest en het is een schitterend park met mooie huizen in de typerende Eftelingstijl. Ik zou er best eens willen overnachten, maar ja ik woon op fietsafstand van het park en het is heel duur, dus voor een vakantie is het eigenlijk te kostbaar.

Ook een heel stuk door de duinen gefietst en daarna nog een vrij saai stuk langs de oude vuilstort tussen Tilburg en Loon op Zand in. Om dan weer uit te komen bij Huis ter Heide in De Moer, waar de eindcache lag. Eindelijk deze cache afgerond; dat stond al sinds de eerste lus op mijn lijstje, maar ja die verrekte knie gooide roet in het eten.

Ik heb nog heel even overwogen om door te fietsen naar de Sprangse minitrail, maar eigenlijk was ik best wel moe en met de fietstocht naar huis (13 kilometer) erbij zou ik ook weer aan ruim 50 kilometer zitten, dus dat leek me wel voldoende. Dus lekker naar huis gefietst.

Dit weekend gewoon ruim 120 kilometer gefietst, dus is genoeg beweging voor de hele week.

Wat ik hier op 6 oktober 2022 nog aan toe te voegen heb:

Ik heb gelukkig nooit iets gebroken, dus die kniekneuzing is de heftigste blessure die ik ooit gehad heb. Lang last van gehad en ik kan bijvoorbeeld niet meer pijnloos hardlopen (gelukkig heb ik daar een hekel aan, ik wandel liever en dat gaat wel goed).

Ook nog steeds nooit overnacht in Efteling Bosrijk; zou het nog altijd wel eens willen, maar zo DUUR. Kom wel gemiddeld 1x per jaar in de Efteling, want ja op fietsafstand.

Flinke afstanden fietsen voor geocaching doe ik nog steeds en nog altijd op een gewone fiets, hoewel de aanschaf van een e-fiets wel steeds hoger op het lijstje komt.

Deze caches zitten ondertussen in het archief, blijkbaar is maker Meelhopper gestopt met geocaching.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s