MaandMoves: september 2022

Net als vorig jaar ga ik proberen om elke maand op de laatste dag een soort van maandoverzicht te geven.

September

De maand begon met een verlenging van de zomer en de hitte; ik ging gewoon door in korte broek. Na een week ofzo begon de regen (natuurlijk gelijk met de start van mijn 1,5 week vakantie). Alle regen die in de zomer niet gevallen is, kwam in de nazomer dan alsnog; het zal ook eens gelijkmatig verdeeld zijn in Nederland…#klimaatcrisis

Aan het einde van de maand was het ondertussen zo koud dat ’s morgens een winterjas best aangenaam zou zijn. In ieder geval weer lange broeken en jassen. In de middag is het dan nog best lekker als het droog is.

Goed, ik had dus 1,5 week vakantie en die was te kort om alles te doen wat ik wilde doen. Wel een paar leuke dingen gedaan, maar in mijn nieuwe woning kon ik niet echt verder vanwege enorme leveringsproblemen met mijn bestelling van Ikea. Die uiteindelijk dus pas na mijn vakantie werd geleverd…

Alles bij elkaar was het een rommelige maand.

Wandelen, geocaching en Munzee

Er werden 89 geocaches gevonden in september; hoofdzakelijk labcaches. Vooral tijdens mijn vakantie heb ik er veel gedaan. Af en toe ook nog een “echte” cache tussendoor. Ook deed ik zowaar twee multi-caches; eentje met vriendinnen S&A en dat was meteen de eerste cache voor hun baby L. (die bijna de hele route heeft liggen slapen in de draagzak). En eentje zowaar met mede-Heideroosje Anke. In mijn geocaching jaardoelen schreef ik dat ik dit jaar meer multi-caches wilde gaan doen, maar in de praktijk kwam daar weinig van terecht. Het is ook altijd wat met multi’s; er gaat vaak wat mis of er ontbreken dingen. En als je dan een eind gelopen hebt en veel gepuzzeld hebt, vind ik het een tegenvaller om dan geen eindcache te vinden. Zo probeerde ik voor de tweede keer de stadsmulti van Ravenstein, maar die kon ik opnieuw niet vinden. Enorm frustrerend.

Qua wandelen deed ik de Groene Wissel Ravenstein, die precies hetzelfde is als de NS-wandeling Ravenstein, die ik al eerder eens liep. Ik had graag met het pontje naar Batenburg over willen varen, maar dat bleek die dag niet te varen; in de herfst alleen nog maar in het weekend. Beetje jammer.

Tijdens Open Monumentendag maakte ik een wandeling door het Sonsbeekpark en het naastgelegen Zypendaal om de Belvedere Toren te beklimmen en de ijskelder te bezoeken. In beide parken ook de labcaches gedaan (en nog een traditional).

Twee weken later ging ik weer richting Arnhem; dit keer voor de Groene Wissel Oosterbeek. Die heb ik niet helemaal afgemaakt, omdat ik last had van blessures. Jammer, want de eerste lus was wel mooi; ik was bijvoorbeeld nog nooit door de Groene Bedstee (een beukenhaag waar je doorheen kan lopen) gewandeld op Landgoed Mariendaal. Ooit nog een keer terug voor de tweede lus dus. Die loopt o.a. over de Hemelse Berg en daar ben ik al wel eens eerder geweest.

Ook maakte ik nog een stadswandeling door Oss, die was ook vooral bedoeld om te labcachen.

En naar de Efteling geweest op de fiets en ook nog een labcache rondom het park gedaan (paar punten voor openingstijd, paar punten na sluitingstijd). Het is vanaf Oisterwijk ongeveer drie kwartier fietsen naar het pretpark en vooral het laatste stuk dwars door de Loonse en Drunense Duinen is de moeite waard. Je spaart er de parkeerkosten mooi mee uit, want de fietsenstalling is tegenwoordig gratis. Een paar dagen eerder maakte ik ook al een labcache-fietstocht door de duinen.

Voor de twee multi’s natuurlijk ook gewandeld. De een was door de bossen langs de rand van de Loonse en Drunense Duinen (zo kom je er maandenlang niet, zo drie keer in een week tijd). De ander was door de bossen van Landgoed de Utrecht bij Diessen.

Qua Munzees ging het best lekker. Nadat we twee maanden het doel niet hadden bereikt, werd de hoofdschuldige uit de clan gegooid en waren de anderen heel fanatiek om het deze maand wel te halen. We haalden uiteindelijk zelfs Level 2, dus dat leverde lekker veel nieuwe Munzees op, die ik in oktober online kan zetten. Met een miljoen punten te gaan is het volgende persoonlijke level nog heel ver weg. Ik had nog wel een goede dag toen ik besloot om een swap zelf af te gaan geven in Rijen, want daar ligt een Munzee Garden. Het was jammer dat het stortregende, anders was ik nog wel langer gebleven. Nu wilde ik toch wel graag de trein terug naar huis halen.

Spelletjes

Er werden 46 potjes gespeeld en 29 verschillende spellen. Ik had drie verschillende tegenstanders. De meest gespeelde spellen zijn toch altijd de korte, snelle spellen waarvan je snel twee potjes speelt: CuBirds, Elixer Mixer en Qwixx. Ik vind het leuk dat Click! The Great Wall een spellenprijs heeft gewonnen; het is een leuk spel en op Zuiderspel heeft de ontwerpster het persoonlijk aan ons uitgelegd. Verder hoop ik ooit Ark Nova nog te winnen van S., maar hoewel ik het een prachtig vormgegeven spel vind, vind ik de puntentelling aan het einde nogal een tegenvaller. Je kunt zoveel doen tijdens het spel en dan ineens is het afgelopen en heb je maar 6 punten ofzo. Bij een spel als Maracaibo kun je op veel meer verschillende manieren punten scoren en dat vind ik spannender.

Kijken en lezen

Tja, ik woon hier al zes weken en nog geen nieuw tv-toestel aangeschaft (het oude – verouderde – toestel is voor mijn verhuizing weggegeven aan een goed doel). Ik heb er blijkbaar niet zo’n behoefte aan. Misschien in de winter. Heb wel gekeken naar aanbiedingen, maar vind het na die voordeelmaanden dan wel een duur grapje. Ook niet naar de bioscoop geweest; er draaien op dit moment geen films die mij genoeg aanspreken om er heen te gaan.

Met lezen gaat het wel weer wat beter; de leesdip is weer voorbij. En nu het alweer vroeg donker is, neemt de leestijd weer toe en krijg ik vast ook weer eens zin om iets op tv te kijken.

Verder

Ben ik deze maand heel veel tijd kwijt geweest aan Ikea-Gate. De blauwe blokkendoos heeft een vrijwel onbereikbare klantenservice en zeer onvriendelijk en onkundig personeel op hun diensten zitten. Pas bij de derde dag (toen had ik dus al twee dagen verspild aan zinloos zitten wachten) werd de order geleverd in twee delen. De excuses waren maar matig en een korting voor de tijdverspilling kon er ook niet vanaf. Mijn vertrouwen in dit bedrijf is tot het nulpunt gezakt. Je zou verwachten van een bedrijf dat dit soort diensten al jarenlang levert, dat het goed gaat. Teleurstelling.

Heb ik nu dus eindelijk een bank. Had niet verwacht dat ik dat zo zou missen, maar eigenlijk zit je elke dag toch wel op je bank. Mijn nieuwe bank is groter dan de oude en heeft een chaisse longue. Dat leek mij wel handig, omdat ik vaak overdwars op de oude bank zat. En de bank is groen. Dat vinden veel mensen vast afschuwelijk, maar het is mijn lievelingskleur en ik vind het mooi. Mocht ik het over een paar jaar beu zijn, dan zijn er ook nog hoezen in andere kleuren verkrijgbaar.

Kreeg ik zomaar tien mooie bolcactussen van iemand. Deze mevrouw heeft jarenlang cactussen gekweekt in een kas achter haar huis. Ze schijnt er zo’n 500 te hebben. Nu wil ze gaan minderen en daarom heb ik er een aantal gekregen (natuurlijk wel een cadeautje als bedankje gestuurd). Ze nemen een hele vensterbank in mijn nieuwe woning in beslag. De andere vensterbank is ondertussen ook gevuld met de planten die ik al had en die bij mijn moeder hebben gelogeerd.

Langzaam wordt het weer gezellig in huis. Ik heb vrij veel decoratie en dat heeft dus een tijd in dozen gezeten. Nu het klussen zo goed als klaar is en de nieuwe vitrinekast er is, kan ik het uit gaan pakken. Ik heb nu veel meer ruimte dan in de oude woning en dat is ook wel zo lekker.

Heb ik nu wel een oud papier infarct. Dat wordt hier maar 1x per maand opgehaald en je mag niet meer aanbieden dan een container vol. Ik denk dat ik nog maandenlang vooruit kan. Ja, je kunt het ook naar de stort brengen, maar ik heb geen auto, dus dat is ook allemaal weer lastig regelen. Dus nu zit mijn schuurtje verstopt met oud papier en afvalhout.

Het schuurtje is het enige dat kleiner is dan bij de oude woning. Daar zat de deur in het midden en kon fiets 1 de ene kant op en fiets 2 de andere kant (ik heb twee fietsen; een werkfiets en een gewone fiets. Ik fiets bijna dagelijks op allebei de fietsen.). Nu zit de deur in de hoek en is het wringen om de fietsen er in te krijgen. Maar het past allemaal net.

De Jumbo is hier tegenover, maar daar hebben ze geen rolmandjes! Dat vind ik echt ontzettend irritant. Met gewone mandjes sjouw je je een breuk en winkelwagentjes zijn zo lomp en onhandig. Dus nu fiets ik alsnog vaak naar de andere Jumbo (die is van dezelfde eigenaar, maar heeft wel rolmandjes). En omdat alles zo duur is geworden ga ik nu ook vaak naar de Lidl. Helaas heeft die ook veel dingen die ik vaak eet (paprikaspread van Zonnatura!) niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s