Geocachingavonturen uit het verleden: onverwachts fietstochtje richting Gemonde

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 15 september 2014

Ik had een dag vrij en besloot om een paar caches te gaan zoeken per fiets.

Het avontuur: 

Mooi weer, vrije dag, dus besloot ik tot een geocachingrondje per fiets. De dichtstbijzijnde niet gevonden caches lagen net voorbij Boxtel, dus een aardige fietstocht. Eerst Besselaar, dat is de cache bij het oorlogsmonument, die ik eigenlijk toepasselijk op dag voor Dodenherdenking wilde doen, maar toen was hij geript. Nu was hij terug. Ik vind het wel een mooi monument.

Daarna de korte multi Hoogerwou. Ik vond de parkeerplaats apart, want die was bij een ander bos, dan waar de route doorheen liep. Maar dat was een soort van privéterrein, dus waarschijnlijk mocht je daar niet parkeren. Ik was echter op de fiets, dus voor mij maakte het niet veel uit. Er waren ook koeien. Het bos was een rommelig bos en het laatste stuk was echt bush, bush. Ik heb de cache wel gevonden. Maar de naam was eigenlijk mooier dan de cache.

De volgende op het programma was een challenge, waar ik nog niet helemaal aan voldeed. Je moest op elke zoveelste dag van de maand in totaal 100 of meer caches hebben gevonden. Bij ons was er nog maar 1 dag niet zover en dat was de 26ste. Het was nu de 15e en ik besloot om deze vast te loggen op die datum, zodat ik niet terug hoefde te fietsen voor 1 cache. Cache zat toepasselijk in een verkeersbord met 100 erop verstopt.

Ik kreeg de smaak nu te pakken en fietste door naar de Beeksche Waterloop, die heeft al wel 10x op het lijstje gestaan, maar is nooit aan de beurt gekomen. Vandaag wel. Het was best een mooi plekje, bij een beek natuurlijk en een cache in een uitgeholde boomstam. Op naar Gemonde (nooit gedacht dat ik hier nog eens op de fiets zou komen). Eerst een cache gelogd bij de kapel en daarna een voortuincache. Die vond ik best eng om te doen, want onduidelijk en er speelden allemaal kinderen in de straat. Toch doorgezet en hem gevonden. Dit is niet het type voortuincaches dat ik leuk vind.

Als afsluiter van de dag nog Breed is het pad gedaan, een cache aan een zandpad bij Gemonde. Zo had ik ineens 7 founds, terwijl ik helemaal niet van plan was geweest om zoveel caches te gaan doen.

Wat ik hier op 15 september 2022 nog aan toe te voegen heb:

Ik heb al heel wat afgefietst voor geocaching. Ook dit jaar ben ik nog eens per fiets naar Gemonde geweest voor de nieuwste caches (en Munzees).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s