Geocachingavonturen uit het verleden: Utrecht aan zee…?

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 1 september 2017:

Hoe ik per OV-fiets een 3-cache-datum oploste en Utrecht ineens aan zee lag.

Utrechtse luchten

Het avontuur: 

1 september was een vrijdag, de laatste vrijdag van mijn zomervakantie. Dat kwam goed uit, omdat het een 3-cache-datum was, die ik nu mooi kon vervullen. Ik zat al vrij vroeg in de trein naar Utrecht, daar aangekomen huurde ik een OV-fiets om de fietsmulti Utrechtse Luchten te gaan doen, in combinatie met de serie Utrecht aan Zee.

Die fietsmulti bleek door een bijzonder mooi gebied te lopen, waarvan ik eigenlijk niet precies weet hoe het heet en waar ik nog nooit geweest was. Vanwege het dreigende weer, had ik inderdaad erg mooie luchten. Alle vragen van de multi waren goed te beantwoorden, maar ondanks dat het keurig werd aangegeven, vond ik het toch jammer dat de uiteindelijk cache slechts een klein kokertje was. Ik vind het leuker om een lekkere grote bak te vinden na een multi.

Utrechtse luchten

Tijdens de serie Utrecht aan Zee voelde ik de tijdsdruk heel erg: ik wilde graag voor 16 uur weer ingecheckt zijn en niet tot 18.30 uur moeten wachten (dit vanwege mijn treinabonnement dat niet geldig is in de spits). Ook begon het te regenen, wat het geocachen toch minder leuk maakt. De caches waren verder wel grappig verstopt, allemaal met waterdingetjes en schelpen, vanwege de associatie met de zee. Het lukte me om heel de serie te volbrengen. Bij de bonus kwam ik een ander geocachingteam tegen: twee zussen die samen aan geocaching deden. Je moest via een boomstam over een sloot en de vrouwen waren zeer behulpzaam. Ze hielden mijn rugzak vast (en discoverden ondertussen mijn tag), terwijl ik over het bruggetje ging (en bijna in het water viel, maar net niet). De bonus werd dus ook gevonden. De zussen gingen nog verder cachen, maar ik vond 19 founds een zeer mooi aantal en fietste terug naar het station, waar ik nog ruim voor 16 uur in kon checken.

Utrecht aan zee

Wat ik hier op 1 september 2022 nog aan toe te voegen heb:

Ha, toen woonde ik net in mijn vorige huis en nu woon ik ook net in mijn nieuwe huis. De serie kan ik mij nog wel herinneren. Dat gebied heet trouwens de Ruigenhoekse polder en is onderdeel van het Noorderpark. De serie is nog steeds online en de cachecode van nummer #1 is GC4RCNQ

Utrechtse luchten

Alle foto’s bij dit blog zijn door mijzelf gemaakt.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s