MaandMoves: augustus 2022

Net als vorig jaar ga ik proberen om elke maand op de laatste dag een soort van maandoverzicht te geven.

Augustus

De heetste maand van het jaar, alle dagen boven de 20 graden en vaak ook boven de 25 of zelfs 30 graden. Ik heb elke dag een korte broek aangehad. Jas? Wat is dat? Trui? Wat is dat? Toch ben ik blij dat het nu weer iets koeler gaat worden, want ik functioneer niet goed bij hoge temperaturen.

De maand begon met veel klussen en halverwege de maand verhuisde ik dan definitief naar mijn nieuwe (huur)woning. Ik zag erg op tegen de verhuizing omdat alle spullen in het oude huis van 1 hoog naar beneden moesten en in het nieuwe huis dan weer naar 2 hoog (hier is wel een lift, in het oude huis niet). Het zou die dag ook nog eens 35 graden worden. Uiteindelijk had ik hulp van acht mensen en waren we al rond een uur of 13 in de middag klaar. Dat ging een stuk vlotter dan verwacht. De rest van de maand dus bezig geweest met inrichten en dozen uitpakken en dat is allemaal nog niet helemaal klaar. Alleen mijn arme cavia’s Fenno en Frido waren totaal in shock na de verhuizing (ze waren na hun aankomsten nooit meer het oude huis uit geweest, omdat ik altijd verzorging aan huis had als ik op vakantie ging). Gelukkig gaat het nu weer stukken beter met ze; denk dat ze nu wel gewend zijn. Ze zijn alleen heel eenkennig en op mij gericht. Zodra er andere mensen op bezoek komen worden ze bang en verstoppen zich in hun huisje.

Ook ging ik nog op een korte minibreak (al gepland voordat ik wist dat ik zou gaan verhuizen) van wel drie dagen naar het Speulderbos bij Putten. Tijdens die drie dagen vooral veel aan geocaching en Munzee gedaan in combinatie met wandelen en fietsen en af en toe een terrasje.

Wandelen, geocaching en Munzee

Tijdens de eerste helft van de maand stond alles in het teken van klussen, inpakken en verhuizen. Toch was het profiel van de Heideroosjes wel actief, omdat mijn mede-Heideroosjes veel caches gevonden hebben tijdens hun vakantie. Zelf heb ik geocaching pas weer opgepakt op International Geocaching Day, dat is traditioneel op de derde zaterdag van augustus. Omdat ik op zaterdag moet werken, stond ik vroeg op om al voor mijn werkdienst een cache te kunnen loggen. Gelukkig lag er een nieuwe in het buitengebied van Oisterwijk, dus ik hoefde niet heel ver te fietsen en kon ook nog een paar Munzees meepakken onderweg.

De dag erna vertrokken we dus voor drie dagen op minibreak en toen is er alledrie de dagen flink aan geocaching gedaan. Wandelend en per fiets, dus ook veel bewogen. Ook bleek er een Munzee Garden (een groot veld van Munzees, soms in een patroon) in Ermelo te liggen, dus daar hebben we een gedeelte van gecapt. Ook op de camping tegen ons hotel waren vrij veel Munzees en in Putten zelf ook. Bij mijn oude huis had ik een Skyland, dat is een soort van Munzee Hotel waarin steeds special Munzees komen logeren. Helaas kun je zo’n Skyland niet verplaatsen en ik kan hier geen nieuwe plaatsen, omdat die te dicht bij de Skyland van mijn moeder (die doet ook aan Munzee) zou zitten.

In het laatste weekend van augustus heb ik samen met mijn moeder de NS-wandeling Veluwezoom gedaan; 15 kilometer van Velp naar Dieren met wat hoogteverschil. Zelf had ik deze wandeling al twee keer eerder gelopen, voor mijn moeder was het nieuw. Ze vond het een erg mooie wandeling. Ik ook en we hadden ook nog ideaal wandelweer; niet te warm en niet te koud en droog. Alleen de bloeiende heide viel een beetje tegen; het meeste bleek al uitgebloeid te zijn helaas. Evengoed is het altijd mooi op de Veluwe.

Spelletjes

Ik wist ook nog tijd te vinden om 61 potjes van 37 verschillende spellen te spelen. De meest gespeelde spellen van deze maand zijn de kortere spellen: Keer op Keer 2, Qwixx, Elixer Mixer en Lemur Tails. Tijdens de minibreak speelden we een extreem spannend potje Keer op Keer 2 op een klein tafeltje terwijl het steeds donkerder werd en we de kleuren van de dobbelstenen amper nog konden onderscheiden. En wanneer brengt 999 Games nou eens andere blokjes uit van Keer op Keer 2? Van Keer op Keer 1 zijn er wel 7 verschillende en zo moeilijk moet het niet zijn om een computer dat random te laten genereren…

Op minibreaks gaan ook altijd de minispelletjes mee: Kwatro, Punto en de mini-editie van Regenwormen.

Kijken en lezen

Wederom nog geen seconde televisie gekeken deze maand en ook niet naar de bioscoop geweest. Ook lezen staat op een laag pitje; sinds ik hier woon heb ik nog geen enkele boek uitgelezen.

Verder

Kostte het mij geen enkele moeite om afstand te doen van mijn oude woning, de laatste jaren door mij standaard het Krot genoemd.

Heb ik heel veel tijd doorgebracht op websites van woonwinkels en ook op die van Ikea.

Maakt de plaatselijke Milieustraat je op hun website heel bang met hun hoge prijzen en bleek het uiteindelijk wel mee te vallen (ik deed o.a. afstand van mijn oude, versleten bankstel). Ben dan gewoon duidelijk op je website en jaag mensen niet zo’n angst aan.

Kwam ik ’s avonds laat terug van mijn minibreak en trof ik de volgende ochtend allebei mijn fietsen met een lekke band aan in de schuur. Dat was wel even een tegenvaller; je verwacht niet dat ze allebei tegelijkertijd een lekke band krijgen. De leenfiets bleek een herenfiets en dat is dus echt niet mijn ding, zo’n irritante stang waarbij je iedere keer bijna omvalt bij het op- en afstappen.

Heb ik de hele maand geen nieuwe spellen gekocht en dat hoop ik nog tot december vol te houden.

Een gedachte over “MaandMoves: augustus 2022

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s