Geocachingavonturen uit het verleden: International Geocaching Day in een galaxy far away

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 18 augustus 2018:

Op de derde zaterdag van augustus is het altijd International Geocaching Day en dan valt er een souvenir te verdienen.

Het verslag:

Het was weer International Geocaching Day. Helaas valt dat altijd op een zaterdag. En waar ze voor andere souvenirs tegenwoordig vaak een heel weekend inplannen, blijft dit toch echt een “day”. Speciaal voor deze dag had ik de traditional Rendierhoeve gesaved, eentje die in onze nearbiest-lijst stond. Het voordeel is natuurlijk wel, dat het in augustus nog lang licht is, zodat je ’s avonds nog op pad kunt. Dus na mijn werk wat gegeten en daarna weer op pad. Op de fiets naar Moergestel en daarna richting het bos achter het Trappistenklooster. Hier ben ik al vaker geweest voor geocaching. Ik liet mijn fiets achter op de parkeerplaats en moest nog zo’n 600 meter wandelen naar de cache. Je kunt hier niet met de auto komen en daar houd ik wel van: een echte traditional zoals het bedoeld is. Ik werd begeleid door de dreunende beats van festival Decibel, wat je hier heel erg goed kon horen. Gelukkig speelden ze een variatie op de theme van Star Wars, dus dat vond ik nog wel leuk. De cache bleek zelfs een echte amnobox te zijn. Helemaal leuk. Ik ruilde een travelbug en logde. Daarna terug gewandeld naar mijn fiets en weer naar huis gefietst om te loggen. Het International Geocaching Day-souvenir plopte keurig op in mijn inventory. We hebben nu 2016, 2017 en 2018 keurig op een rijtje compleet, dus ik ben wel van plan om deze trend voort te zetten als het even mee zit.

Wat ik hier op 18 augustus 2022 nog aan toe te voegen heb:

Ook in 2019, 2020 en 2021 wist ik de streak voort te zetten en het souvenir binnen te halen. In de coronajaren mocht je er wel een heel weekend overdoen. Dit jaar is dat – dacht ik – weer terug gedraaid naar alleen de zaterdag. Dat is aanstaande zaterdag, dus hopelijk gaat het mij lukken om mijn streak weer voort te zetten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s