Geocachingverhalen uit het verleden: kris kras door de Reeshof

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 21 juli 2015:

In de avond besloot ik nog een geocachingfietstocht naar de Reeshof (de vinexwijk van Tilburg) te maken.

Het verhaal:

De #6000ste cache riep naar mij, dus ik besloot tot een avondronde geocaching. Het werd de nieuwe serie tussen de Reeshof en Hulten. Ook wilde ik langs de kinderboerderij in de Reeshof, omdat ze daar bijzondere diersoorten hebben. De vorige keer stond ik voor een gesloten deur. En vandaag helaas weer, er is een gebrek aan vrijwilligers. Als ik in de Reeshof had gewoond was ik onmiddellijk vrijwilliger geworden. Nu is het te ver weg. 

Dan maar aan de mini-trail begonnen, maar eerst kwam ik langs de klim-op cache in de Schipluidenlaan. Die had ik al eens eerder geprobeerd, nadat ik een Marktplaats vondst moest ophalen in deze straat. Toen kon ik hem niet vinden en nu had ik hem binnen een minuut in handen. Zo raar, ik zou zweren dat ik de vorige keer ook al op die plek heb gekeken. Maar goed, hij kan dus van de frustratie-lijst. De mini-trail Reeshof-Hulten-Reeshof ging heel vlot. De meeste wegen kende ik al van andere caches, met name de Zicht op de Zuil-serie. Andere kwamen me minder bekend voor. Het was overal druk met andere fietsers, want het was heel mooi (fiets)weer. De caches waren allemaal vrij snel gevonden.

Na de mini-trail begon ik aan de multi W&E 12,5 jaar getrouwd, een cache over trouwen. Ik was blij dat ik op de fiets was, want het was niet bepaald een boeiend rondje en nu ging het lekker snel. Onderweg pikte ik Middeldijk op, een weinig verheffende traditional (zoals de meeste in de Reeshof), maar ik zeg geen nee tegen een puntje erbij. Ik maakte eerst een foutje bij de trouw-multi en kon hem op die plek niet vinden. Even wat draaien met getallen en toen had ik een betere plek te pakken, waar de cache inderdaad gevonden werd. Fijn, weer een multi erbij.

Ik wilde nog een multi gaan doen, Rondje Koolhoven. De cache verliep voorspoedig, ook hier weer blij met mijn fiets, want grote afstanden tussen de waypoints. De eind-locatie zorgde voor een dikke not-found. Brandnetels en andere prikkelbare planten tussen de twee geluidswal-muren begroeid met klim-op. Wel een kwartier gezocht, maar als je niet goed weet wat je zoekt en op welke hoogte is het ondoenlijk. Dan moet je terug met een grasmaaier en een snoeischaar. Balen dus, die multi was goed uitgekomen voor het multi-doel. Maar je kunt niet alles hebben. Dus begon ik aan de fietsttocht terug naar huis met toch weer tien caches op de teller.

Wat ik hier op 21 juli 2022 nog aan toe te voegen heb:

Pfft, wat een fanatisme; zo’n geocachingronde in de avond komt nu zelden tot nooit meer voor of er moet echt iets in de buurt online zijn gekomen. De kinderboerderij bestaat nog steeds, maar ik ben er nog altijd nooit geweest. Iets voor een volgend Day Zero Project, haha.

Vanaf deze week komen er data aan de beurt voor de geocachingverslagen uit het verleden die ik al eerder heb gehad. Het verhaal van 21 juli 2009 lees je hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s