MaandMoves: mei 2022

Net als vorig jaar ga ik proberen om elke maand op de laatste dag een soort van maandoverzicht te geven.

Mei

Er waren leuke en vervelende dingen in mei. Zo werd het sloopbesluit voor het krot waar ik woon eindelijke afgegeven (dat heeft ruim een jaar geduurd na de eerste aankondiging van sloop). Dit levert een aantal voordelen op voor mij. Evengoed zijn er nog altijd veel te weinig sociale huurwoningen, maar nu heb ik tenminste een klein beetje zicht op iets anders.

Het weer was overwegend goed, op de grote onweersbui na. Het zou fijn zijn als het wat gelijkmatiger zou regenen, ook voor de natuur. Ik ben blij dat het nu lente is en dat het lekker lang licht is. Voor mij hoeft de temperatuur niet te heet te zijn, ik vind het zo prima, dat je in de middag lekker in t-shirt kan lopen en dat het ’s avonds genoeg afkoelt dat je gewoon fijn kan slapen. Voor mijn cavia’s waren die paar hete dagen al te veel; ze lagen compleet voor pampus. Zodra het afkoelde bleken de twee theemutsen toch nog cavia’s te zijn.

Wandelen, geocaching en Munzee

Er werden 77 caches gevonden in mei. Qua verdeling; 76 door mij in Nederland en eentje door Anke in Frankrijk. Mei had nog één datum voor mijn Geocaching Datum Project en die viel op zondag en werd dan ook eindelijk opgelost. Daarmee is mei na juli, augustus, oktober en januari de vijfde maand die helemaal is opgelost (alle data op minstens 10 founds). Ook passeerden we de 11.300.

Gewandeld werd er alleen maar in Oisterwijk zelf. Of ik moet de stadswandeling door Delft meetellen.

Bij Munzee bereikte ik de 1 miljoen punten. Daarmee mocht ik door naar level 119, maar in plaats van 50.000 punten om door te gaan naar het volgende level, moet ik nu voortaan 1 miljoen punten halen om naar een volgend level over te gaan. Dat is een behoorlijk groot verschil. Over die eerste miljoen punten heb ik ongeveer drie jaar gedaan. Dus waarschijnlijk ga ik er nu ook zo’n drie jaar over doen. In mijn Day Zero Project heb ik als doel staan dat ik level 120 wil bereiken, maar toen ik dat doel bedacht wist ik niet dat het laatste level een miljoen punten zou zijn. Dus nu is het wel echt een uitdaging om te proberen om level 120 nog te bereiken voor het einde van mijn DZP. Dat loopt nog ongeveer 2 jaar.

Spelletjes

Er waren maar liefst tien spellensessies in mei, dus dat is een aardige score. Ik had dan ook diverse medespelers deze maand. Er kwamen een aantal nieuwe spellen op tafel en ook een paar spellen die we al lang niet gespeeld hadden. Toen ik ging tellen hoeveel spellen ik had van een bepaalde spellenauteur bleken dat er genoeg om een hele avond te vullen. Dus hielden we een Reiner Knizia avond. Daar ga ik nog een aparte blog over schrijven.

Verder bezocht ik de Outlet Sale van 999Games. Dat was iets wat ik al lang eens wilde doen, maar het is vaak afgelast vanwege corona en het is nogal ver weg voor mij (Almere). Omdat ik op dit moment een Weekend Vrij-abonnement heb op de trein, besloot ik toch te gaan. Ik kon het mooi combineren met geocaches en Munzees. De Outlet Sale was leuk maar het was er Heel Erg Druk. Je moest letterlijk in een rij door het magazijn heen schuifelen. Het was wel gezellig, want spelletjesspelers zijn over het algemeen vrolijke en vriendelijke mensen (dat heb ik ook al eerder ervaren bij spelletjesbeurzen). En het was leuk om eens in de spelletjesschatkamer te zijn. Er waren mensen die voor 500 euro aan spellen naar buiten gingen. Ik hield het een stuk beschaafder, maar ging zeker niet met lege handen naar buiten ;>).

Kijken

Ook de Belgische Mol(len) zijn ontmaskerd en om heel eerlijk te zijn zat ik tot de beroemde fluithint op de verkeerde Mol. De livefinale vond ik niet per se heel geslaagd, vond het zoals ze het eerst deden leuker: gewoon Molontmaskering ter plaatse en een reünie-aflevering.

Ik keek ook weer een paar afleveringen Floortje naar het einde van de wereld en Ik Vertrek.

Geen films gezien.

Verder

Tja, zoals gezegd er waren leuke en vervelende dingen en ik wil niet over alles schrijven.

Van mijn vakantiegeld heb ik een nieuwe laptop gekocht en daar zit ik nu mee te werken. Het is een verademing na mijn oude laptop die om de haverklap vast liep en ontzettend traag was.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s