Geocachingverhalen uit het verleden: Onze eerste geocachingtrail

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 12 mei 2007:

Het begrip powertrail kwam binnen in de geocachingwereld: series van meerdere caches die je achter elkaar kon loggen voor veel puntjes. Onze eerste ervaring hiermee was Rondje Bernheze.

Het verhaal:

Anke stuurde mij een berichtje: dat er erg veel caches bij waren bijgekomen in de buurt van Den Bosch. Toen ik dat ging bekijken op geocaching.nl werd ik helemaal enthousiast. Team Flet had maar liefst 51 traditionals in de gemeente Bernheze geplaatst. (Tegenwoordig zijn geocachingtrails niet meer weg te denken, in 2007 was Rondje Bernheze voer voor een heftige discussie op het forum van geocaching.nl of zoiets wel zou mogen). De discussie ging een beetje langs ons heen; wij dachten gewoon lekker veel nieuwe caches en relatief dichtbij huis. Leuk!

Het liefst had ik al die caches nog die nacht gevonden, maar ik moest toch echt wachten tot het weekend. We hadden toen ook een auto tot onze beschikking. We begonnen met de serie Dat gaat naar Den Bosch toe 1 t/m 8 plus een bonuscache en begonnen daarna aan Rondje Bernheze. Dat gaat naar Den Bosch toe (zoete, lieve Gerritje) was heel leuk tot de bonuscache. Toen kwamen we bij het beroemde blok in de weg. Je moet dan helemaal omrijden over Sint Michielsgestel om naar Den Bosch te kunnen en bij de bonuscache die op een bekend plekje bij de Pettelaer lag te komen. Oh, wat heb ik zitten vloeken op ‘die stomme versperringen in de weg’. 

Daarna kwam Rondje Bernheze. Dat was erg verslavend en we stopten pas om tien uur ’s avonds. Toen waren we ongeveer op de helft van het Rondje Bernheze en we stopten nog met tegenzin ook. Leve de zomeravonden. Ik kan niet veel meer vertellen over elke afzonderlijke cache. Wel dat de meesten op leuke plekjes lagen. Sommige waren drive-in, voor anderen moest je een stukje lopen. Ik weet ook niet meer in welke volgorde we ze gevonden hebben. Een van de caches was onze 200ste cache.

Avonturenbos was de eerste en daar kwamen we een ander team tegen, die we daarna nog een paar keer tegen kwamen. We konden alles goed vinden, behalve Topwortel, waar we de volgende dag voor terug zijn gegaan. Dat werd de laatste found van de serie.

Ik heb ze uiteindelijk gelogd in volgorde van de nummering van de maker. Deze dag vonden we 31 caches, tot nu toe ons dagrecord. Technisch gezien zou je nog veel meer caches op een dag kunnen vinden, omdat wij pas rond een uur ’s middags zijn begonnen…

Wat ik hier op 12 mei 2022 nog aan toe te voegen heb:

Tja, tegenwoordig zijn trails niet meer weg te denken uit de geocachingwereld. Puntjes scoren lijkt vaak belangrijker dan de route. En ja, ook ik maak mij daar wel eens schuldig aan. Wel ben ik van dat autocachen afgestapt. In de eerste plaats omdat ik al bijna 10 jaar geen auto meer heb. Maar ook omdat ik tegenwoordig veel liever ga wandelen of fietsen.

Het dagrecord is nog wel verbeterd naar 101 founds, met dank aan de 100 van Someren. Wel per fiets, dat dan weer wel. Maar 101 geocaches is echt veel te veel op een dag. 20-25 caches is echt meer dan genoeg.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s