Geocachingverhalen uit het verleden: Lachen rondom het Smalwater

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 7 april 2008

Anke en ik gingen proberen om de laatste multi van maker Wilp te vinden…

Het verhaal:

Anke en ik hadden alle nog actief zijnde caches van Wilp gevonden, behalve Roond Smalwater, de opvolger van de korte cache Smalwater. Ik was er ooit wel aan begonnen, maar toen was ik al heel snel vastgelopen. Omdat deze cache ook heel hoog stond in onze nearbiest-lijst, besloten we hem vandaag nog eens te gaan proberen.

Het was een zeer moeilijke klus, maar we hebben hem gevonden. Ook al zijn we dan kanoërs, het viel hier nog tegen om de stroomrichting van het water te bepalen. Later hadden we ook nog veel moeite met het verschil tussen motorvoertuigen en motorvoerrijtuigen. We zijn behoorlijk vaak verkeerd gelopen, maar steeds won het gezonde verstand het als het om de route ging.

Onderweg probeerde ik allerlei dieren op de foto te zetten. De schapen en de paarden poseerden gewillig. Toen kwam de zwaan. Hij was mij heel erg aan het ergeren door de hele tijd op en neer te zwemmen, maar de sluitertijd van mijn fototoestel is best traag, dus dan was hij steeds al voorbij. Anke lachte zich kapot.

Even later kwam mijn beurt om te lachen. We moesten over een pad dwars een weiland met koeien. Er stond een koe op het pad. Anke wilde wel even bewijzen dat ze niet bang is voor koeien, zoals de rest van haar familie. Dus ze wilde op de foto met de koe. Dat ging goed tot de koe onverwacht een stap vooruit deed, dat was toch te veel van het goede. Dus heb ik een erg leuke foto van Anke en de koe.

We waren best trots op onszelf toen we de cache uiteindelijk vonden, want we hadden er best veel moeite mee gehad.

Wat ik hier op 7 april 2022 nog aan toe te voegen heb:

Wha ja, #maartjeskoeienfotos is nog steeds een hashtag op instagram.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s