365 Vragen: februari 2022

365 Vragen

Ik kwam dit tegen op andere blogs, maar weet niet waar de vragen oorspronkelijk vandaan komen. Het idee is om elke maand een aantal vragen te beantwoorden, een voor elke dag van het jaar. Elk jaar komen dezelfde vragen terug en dan kun je kijken of er iets veranderd is.

1. Waar voel je je het best?

De meeste mensen zullen hier thuis zeggen. Probleem is dat ik mij vaak niet heel erg thuis voel in mijn huidige woning. Sociale huurwoning uit 1948 met energielabel G, nauwelijks geïsoleerd, zeer slecht onderhouden door de huurdersvereniging en ontzettend gehorig. Alles wat de buren doen kan ik horen en dat is echt supervervelend. Daar komt dan nog de verkeersoverlast en de hinder van de spoorlijn (100 meter verderop) bij.

Dus ik voel mij het beste als ik buiten ben, in de natuur. Meestal dus de Oisterwijkse bossen en vennen, want die zijn dichtbij. Daar is het tenminste rustig.

2. Van welk moment van de dag geniet je het meest?

Ik ben in ieder geval geen ochtendmens. Op werkdagen vind ik de avond het fijnste, dat het werk gedaan is, het eten gekookt is, de boel opgeruimd is en je de rest van de avond kan doen en laten wat je wil. Op vrije dagen kunnen middagen ook al prima zijn, ligt een beetje aan de activiteit van de dag.

3. Welke plannen heb je voor vanavond?

Nou, het is nu al vrij laat. Maar ik heb deze avond blogs geschreven en wat dingetjes terug gekeken op Uitzending Gemist en YouTube.

4. Hoe voelde je je het grootste gedeelte van de dag?

Goed. Het was een vrije dag, dus ik kon lekker gaan wandelen. Mijn conditie lijkt weer beter te worden, die was heel slecht nadat ik een paar weken geleden corona had gehad.

5. Waar heb je de laatste tijd erg van genoten?

Dat het eindelijk weer eens lekker weer is en dat de lente op gang aan het komen is, dat het weer langer licht is. Ik was die grauwe, donkere, stormachtige winter echt helemaal beu.

6. Hoe vaak heb je contact met je familie?

Met mijn moeder het meeste, daar app ik zo’n beetje dagelijks mee. Mijn ouders wonen praktisch bij mij om de hoek, dus ik zie hen vrij vaak. Ook mijn broeders en hun partners zie ik wel regelmatig, maar minder vaak dan de ouders.

7. Wat heb je vandaag gedaan? 

Zoals gezegd gewandeld. Maar ook wat dingen opgehaald en weggebracht. Beetje huishouden. Weekboodschappen. Naar de bibliotheek om boeken te ruilen. Kaarten geschreven en gepost. Geblogd dus. En “tv” gekeken op mijn laptop.

8. Als je een extra dag vrij had elke maand, wat zou je dan doen?

Waarschijnlijk wandelen of geocaching of een combinatie van beide.

9. Waar ben je vandaag dankbaar voor?

Voor het mooie weer en het langere licht.

10. Wat heb je vandaag in je vrije tijd gedaan?

Zie hierboven. (vragen vallen in herhaling?)

11. Wanneer gaf je iemand voor het laatst een cadeau?

Echte grote cadeaus met Sinterklaas. Geen verjaardagen de laatste tijd.

12. Wat zou je missen als je in het buitenland zou wonen?

Vrienden, familie en kennissen. Sociale contacten dus. En ik denk dat ik het het ook lastig zou vinden om steeds een andere taal te spreken. Natuurlijk kan ik wel Engels, maar gewoon kletsen is veel fijner in je eigen taal.

13. Hoe tevreden ben je tegenwoordig?

Haha, dat ligt erg aan op welk vlak. Over bepaalde dingen ben ik zeer tevreden en over andere zaken is tevredenheid ver te zoeken. En dan gaat dat nog over persoonlijke dingen. Als we de wereldzaken erbij gaan betrekken is het helemaal hopeloos.

14. Ben je financieel onafhankelijk?

Ja, maar het is wel ronddraaien rondom de armoedegrens, dus lang niet alle dingen kunnen zomaar. Gelukkig kan er ook veel wel.

15. Hoe zag je Valentijn er uit?

Nou, ik heb geen partner, dus op dat gebied was er niets. Maar ik deed wel mee aan een Valentijnswap en een Valentijnkaartenbingo, dus ik had wel veel gezellige post op de mat.

16. Waar moest je vandaag door lachen?

Om mijn cavia’s die vol enthousiasme aanvielen op de zak andijvie die ik voor hen had gescoord uit de voedselverspillingsbak in de supermarkt.

17. Wat is het lekkerste dat je vandaag at?

Pitabroodje met hummus, groenteburger en aardappeltjes met (vegan) pesto. Ja, ik eet aardappel op brood; guilty pleasure.

18. Wanneer heb je voor het laatst je haar gewassen?

Gisterenavond.

19. Hoe was je dag vandaag?

Goed dus. Weer een herhalingsvraag.

20. Heb je vandaag bewogen?

Ja dus. Gewandeld en gefietst. Ik ben geen auto, dus alles moet per fiets.

21. Wat doe je heel graag maar doe je te weinig?

Schrijven. Zowel bloggen als creatief schrijven.

22. Wanneer ging je laatst winkelen?

Echt winkelen voor de lol is al wel even geleden. Over het algemeen winkel ik alleen functioneel of ik ga alleen naar een paar winkels die ik echt heel erg leuk vind (boekhandel, spellenwinkels en winkels zoals Sostrene Grene of Dille en Kamille). Zeker tijdens de lockdowns vond ik dat funwinkelen echt vreselijk, met die mondkapjes en niet op een terras mogen zitten en aantallen mensen in winkels en drukte in de winkelstraten.

23. Hoeveel tijd bracht je vandaag alleen door?

De hele dag. Dat heb je als je single bent en dus alleen woont (ok, er wonen hier ook twee cavia’s, dus wel iets van gezelschap). Natuurlijk wel mensen gezien in de supermarkt en onderweg enzo.

24. Draag je thuis ‘normale’ kleren of comfy kleding zoals een legging of jogging?

Eigenlijk altijd normale kleding. Soms trek ik een warmere trui of een andere broek aan, meestal in de winter als het koud is. En sloffen of slippers, dat wel. Maar ik heb geen joggingbroek ofzoiets, want dat vind ik afschuwelijke kledingstukken.

25. Wat is verwennerij voor jou?

Dat heeft over het algemeen wel te maken met lekker vegetarisch eten.

26. Wat heb je deze maand puur voor jezelf gedaan?

Dit zijn eigenlijk de vragen van februari en vorige maand ging ik last minute een week op vakantie met mezelf en als hoofdactiviteit geocaching.

27. Wanneer ging je voor het laatst uiteten?

Avondeten is al lang geleden, dat was in augustus vorig jaar met de family. Daarna moest de horeca weer dicht, dus kon het ook niet. Lunchen is minder lang geleden, dat is pas een paar weken geleden.

28. Als je van deze maand iets meeneemt naar volgende maand, wat is het dan?

Nou van februari wil ik wel het gevoel van vrijheid. Maar de coronafeelings die daarna kwamen hoef ik dan weer niet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s