Geocachingverhalen uit het verleden: multi-doel rondom Eindhoven

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 3 maart 2012:

Blijkbaar had ik mij in 2012 ook al voorgenomen om meer multicaches te doen, want ik ging speciaal op pad om meerdere multi’s te gaan lopen.

Het verhaal:

Er was voor deze dag mooi lente-weer voorspeld, dus besloot ik nog een dagje aan het multi-doel te gaan werken. Ik reed meer op eigen inzicht dan dankzij de TomTom naar de startlocatie nabij Son. Ik was de veters van mijn wandelschoenen nog aan het strikken toen er een andere cachemobiel achter Reno (mijn toenmalige auto) stopte. Heel veel zin om samen op te lopen had ik niet, dus treuzelde ik heel erg met uitstappen. In mijn achteruitkijkspiegel zag ik een man uit de auto stappen en weglopen. Ik heb een minuut of 10 gewacht voor ik ook aan de wandeling begon. Alle waypoints waren gegeven, dus ik hoefde alleen maar de hele tijd door de tekst te scrollen om de vraag te zoeken (het nadeel van paperless cachen).

De route was niet heel erg geweldig, heel veel modderige paden en een lang, recht stuk langs het kanaal. Ook waren ze ergens op de route best wel mooie bomen aan het omzagen. Dat vond ik eigenlijk zonde, het landschap werd er niet mooier op en ik zag er het nut ook niet echt van in. Toch vond ik het niet vervelend om deze route te lopen, want het was er lekker rustig en de lente zat duidelijk in de lucht, mijn winterjas was eigenlijk te warm. Ik had zin in nog een stukje extra lopen, dus ben ik tussendoor op en neer gelopen naar picknickplaats Olen, die lag dus inderdaad bij een pick-nick-tafel in het buitengebied van Olen. Vlakbij waren ze aan het werk op het land, maar ik weet niet of ze mij gezien hebben.

Daarna weer terug gesjokt en verder gegaan met Rondje Heerendonk. Alle punten hadden een afwijking van een paar meter en ook de cache had die, dus ik heb best nog even staan zoeken. Gelukkig heb ik hem wel gevonden. Ik had dus alleen die cacher uit de auto achter mij gezien, maar Reno is op deze locatie maar liefst 3x gespot deze dag (hij was een auto-travelbug).

Ik overwoog even om naar huis te rijden na dit rustige wandelrondje, maar er was nog tijd voor een andere cache en het was zo’n lekker weer. Dus besloot ik eindelijk maar eens de caches in het Henri Dunant Park te gaan doen. Die heb ik al heel vaak bij gehad, maar steeds niet gedaan.

Het Henri Dunant Park is een vrij groot park, midden in Eindhoven. Er was genoeg ruimte om te parkeren. Het was vanwege het mooie weer best wel druk in het park, maar je kunt er dan ook van alles doen. Er was water, speeltuinen, kunstwerken, een kinderboerderij en allerlei aangelegde wandelpaden, soms ook over verhogingen met veel bomen en planten. Best wel een mooi park dus, niet vervelend om doorheen te moeten lopen. Onder een bruggetje vond ik na wat gymnastiek de traditional. Best wel een grappig idee dat er superveel mensen over dat bruggetje lopen en dat die allemaal niet weten dat daar een cache onder ligt.

De multi duurde wat langer. Eigenlijk moest je voor een aanwijzing in het ruimtenet klimmen. Als er nou niemand was geweest, had ik best even weer kind willen zijn en daar in willen klimmen, maar het was er nu zo druk met allerlei mensen dat ik niet durfde. Dus besloot ik dat punt maar te gokken. Bij de eindberekening bleek ik ook nog iets anders fout te hebben, dus dat ook maar gegokt. Mijn eindpunt lag toen best ver weg, maar nog wel in het park. Ik besloot er maar eens een kijkje te gaan nemen, maar ik twijfelde best wel erg. Gelukkig klopte het helemaal en vond ik de cache in een opvallend vogelhuisje in een stukje park dat nog in aanleg was. Zo, kon die ook weer van de lijst.

Zo had ik toch weer vier founds, waarvan twee multi-founds. Nog 10 te gaan voor de 800 multi’s.

Wat ik hier op 3 maart 2022 nog aan toe te voegen heb:

Om heel eerlijk te zijn kon ik mij deze cachedag niet echt herinneren. Dat is dus het leuke aan deze verslagen, dat er dan weer van alles terug komt uit het geocachingverleden. Inderdaad zie ik dat park nu wel weer voor me, volgens mij ben ik er na die cache nooit meer geweest.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s