Geocachingverhalen uit het verleden: de zoektocht naar het rode kruis

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 10 februari 2008

Het was ondertussen bijna een gewoonte geworden dat Anke, haar zusje Pien en ik het nodig vonden om op de ochtend voor een zwembadtraining van de kanovereniging toch nog een cache te gaan doen.

Het verhaal:

Vanwege de kanotraining in de middag moesten we op tijd vertrekken. De zusjes stonden keurig klaar toen ik voorreed met de auto. Ik had mijn zinnen gezet op de mysterie LandArt. Het had mij veel moeite gekost om de puzzel op te lossen. We waren al eerder op zoek geweest naar de cache, maar toen bleek hij geript te zijn. Nu was hij weer online en tot mijn grote woede stond het nu vol met hints om het rode kruis (een kunstwerk) te localiseren. Toen ik de puzzel opgelost had, stonden er nauwelijks hints bij en was het veel moeilijker.

Gelukkig was de cache er nu wel, zelfs precies op de plek waar wij ons toen suf hadden gezocht.

Hierna wilden we eigenlijk Den Bosch op gaan lossen, een puzzelzoektocht. Maar we brachten het er slecht vanaf, we konden helemaal niks vinden, dus gaven we het maar op. Iets anders dan maar, de nieuwe van de Halve Zolen-serie, langs het traject van de voormalige spoorlijn het Halve Zolen Lijntje. Het was alleen nog een heel gedoe om daar te komen met onzichtbare afslagen en wegwerkzaamheden, maar na een hoop gedraai en gekeer op ons favoriete keerpunt in de Bossche binnenstad stonden we dan op het startpunt voor de wandeling over de Halve Zolendijk.

Bekend terrein voor ons, we waren hier allemaal al geweest voor andere caches uit de serie. De Wilg zou dan ook op een punt liggen tussen de Sluis en de Gement in. Pien had de Gement nog niet en daar kwamen we toevallig langs, dus had ze nog een extra cache. Daarna moesten we een bepaald aantal meters lopen vanaf de Gement en dan kwamen we op de verstopplek van de Wilg. Gelukkig klopte het precies. We werden nog wel raar aangekeken door mensen die op een bankje zaten te lunchen, toen wij de bosjes inkropen en er even later weer uitkwamen. Er zat nog wel een coin in de cache, dus dat was mooi meegenomen.

Na deze cache was het tijd om terug te gaan naar Oisterwijk vanwege de kanotraining.

Wat ik hier op 10 februari 2022 nog aan toe te voegen heb:

10 februari is een van de twee (de andere is de datum een dag eerder: 9 februari) 3-cache-data, de meest gewraakte data van mijn Geocaching Datum Project. Ook dit jaar zal deze datum niet vervuld worden, want doordeweekse werkdag. Dus ik ben blij dat we 14 jaar geleden (!) wel twee caches gevonden hebben op deze datum. Ik heb zelfs nog ergens een foto van ons op het rode kruis, maar die ga ik hier niet plaatsen vanwege de privacy.

Het Halve Zolen lijntje bij Den Bosch is tegenwoordig vrij bekend vanwege de wandeling over de Moerputtenbrug, een oude spoorbrug die gerestaureerd is en nu dienst doet als wandelbrug.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s