Day Zero Project 2.0.: Update 6

Omdat er in december niet zoveel gebeurde, pak ik de updates van december en januari hier samen in Update nummertje 6.

Alle data van het Geocaching Datum Project vervullen (11/34)

Dubbel goed nieuws over dit doel. Ik dacht namelijk dat ik sinds de start van DZP2.0. nog 35 data op moest lossen, maar ik had een telfoutje gemaakt in mijn voordeel en het blijken er dus maar 34 te zijn. In december loste ik twee data op, allebei 5-cache-data. Voor december staat er nu nog maar één datum open, te weten 10 december. In januari ging het heel goed en loste ik alle zes de data van die maand op, dat waren vier 5-cache-data en twee 6-cache-data. Dat betekent dat januari nu als eerste wintermaand helemaal Datum Project vrij is! Natuurlijk kostte het wel de nodige moeite (ik heb echt vele kilometers gefietst en ook nog gewandeld), maar het gaf ook veel voldoening om alle data opgelost te krijgen.

50 multicaches vinden (14/50)

Zowel in december als in januari vond ik slechts één multicache. En dan moet ik ook nog eerlijk bekennen dat het in beide gevallen om korte offset-multi’s gaat. Dus met maar twee waypoints. Maar ja, het is wel logisch, want als ik een datum wil oplossen heb ik veel founds nodig en dan kies je niet voor een lange multi. Toch zal ik wel meer multi’s moeten gaan doen als ik dit doel wil halen.

De 750 gevonden labcaches bereiken (587/750)

Met de labcaches ging het wel lekker in december en januari, want ik deed er diverse. Want labcaches hebben een in mijn ogen eigenlijk oneerlijke telling (elk waypoint telt als een aparte found) ten opzichte van multi-caches. Voor het oplossen van probleemdata is dit echter een geweldige uitkomst. Dat dan weer wel.

10x met mijn mede-Heideroosje gaan geocachen (3/10)

In januari ging ik 1x samen met mijn mede-Heideroosjes Anke op pad. De derde keer sinds de start van mijn DZP2.0. Anke weet van dit doel en zit mij er steeds mee te plagen. Het was overigens heel gezellig om samen te geocachen, dus de volgende afspraak staat ook alweer gepland. Als de weersomstandigheden meewerken gaan we dan weer samen een probleemdatum oplossen.

Tien keer een kaartenbingo organiseren op instagram (4/10)

In januari organiseerde ik mijn vierde bingo op instagram met als thema Blue Monday. De kaartjes mochten pas op Blue Monday (dat was 17 januari) open gemaakt worden om die depressieve dag op te vrolijken. Er waren niet zoveel deelnemers, dus twee kleine groepjes van vier. Ik kreeg leuke kaartjes en had eindelijk eens een keer bingo. Altijd leuk bij je eigen bingo. Overigens vond ik Blue Monday niet de meest depressie dag van de maand, ik had op andere dagen veel meer last van “winterdepressie”.

Een puzzel van 2000 stukjes maken

In de eerste week van het nieuwe jaar begon ik met deze puzzel die uiteindelijk bijna heel mijn eettafel in beslag nam. Op mijn instagram (@maartjesmoves) is het bewijs te zien dat hij af is. Het was een puzzel van Ravensburger met een afbeelding met boeken en dieren van Aimee Stewart. Ik heb al eerder 1000-stukjes puzzels van haar gelegd, maar dit was de eerste met 2000 stukjes.

Drie torens beklimmen, die ik nog niet eerder heb beklommen. Dit kunnen uitkijktorens, kerktorens, enz. zijn (2/3)

In de eerste week van januari beklom ik mijn tweede nieuwe uitkijktoren. Op fietsafstand van mijn huis is sinds kort een nieuwe uitkijktoren met de naam De Nieuwe Herdgang. Hij staat langs de snelweg de A58 tussen Moergestel en Tilburg in. Het ontwerp van de toren is heel gaaf, het is een soort van driehoek. Het nadeel is wel dat het hoogste plateau maar heel klein is en het was er vreselijk druk, dus kon ik maar even blijven staan. Ik wil dus nog een keertje terug op een rustigere dag. Overigens is het uitzicht niet heel bijzonder, want je kijkt uit over snelwegen en de skyline van Tilburg. Persoonlijk had ik de uitkijktoren liever op een meer natuurlijke plaats gezien, de Kampina bijvoorbeeld. Hij staat ook op een beetje een raar plekje, wat niet echt aan een wandelroute ligt. Wel kun je er naartoe wandelen vanaf het Trappistenklooster Koningshoeven. Dus wellicht ontstaat er nog een wandelroute, de uitkijktoren is nog niet eens officieel geopend (vermoedelijk vanwege corona). Er omheen is het dan ook nog een grote modderpoel. Voordeel is wel dat je er nu nog gratis op mag. Later gaat het geloof ik 1,50 euro kosten.

De 45 boeken lezen van De Grote Vriendelijke 100 die ik nog niet gelezen heb (1/45)

In januari las ik het eerste boek voor dit doel, te weten Jij mag alles zijn van de Belgische schrijfster Griet Op de Beeck.

Verder

Zijn er natuurlijk de langlopende doelen die gewoon doorgaan, zoals het lezen van boeken. Ook ben ik op 1 januari gestart met de #100happydayschallenge op instagram, dus na januari ben ik ongeveer op 1/3 van de 100 dagen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s