Geocachingverhalen uit het verleden: Boter-kaas-en-eieren

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 3 februari 2012

Mijn twee broertjes en ik woonden toen nog allemaal thuis en bijna alle gezinsleden hadden meegewerkt aan de oplossing van een serie mysterie-caches genaamd boter-kaas-en-eieren.

Het verhaal:

Bijna het hele gezin had meegewerkt aan de oplossing van deze serie boter-kaas-en-eieren. Het waren allemaal makkelijke en oplosbare puzzeljes. Ik kon er 6 zo oplossen en een zevende kon ik goed gokken. Bleef het puzzeltje met de qr-code over, want in die tijd had ik nog geen smartphone waar apps op konden. Mijn broertje had dat al wel en scande de code voor mij.

Bleef het puzzeltje met de muzieknoten over. Mijn moeder (die piano speelt) staarde zichzelf er stuk op, maar zag er geen muzikale oplossing in. Ik probeerde te helpen en zag toen ineens zelf de oplossing, het waren gewoon de lijntjes. Hoe simpel kan het zijn. Mijn moeder en ik wilde deze serie op een gezamelijke vrije dag op gaan pikken. Maar er was erg slecht weer voorspeld met sneeuw, dus was het de vraag of we konden gaan. ’s Morgens zag de lucht er eigenlijk niet zo heel bewolkt uit en Bavel is hier ook niet zo heel ver vandaan, dus toch besloten om te gaan. Binnen het uur hadden we alle caches gevonden, ze waren geen van allen moeilijk verstopt. Toen kwam de vraag hoe we de bonus op moesten lossen, maar gelukkig zag ik dat ook al vrij snel, omdat ik hetzelfde recent had gedaan bij een andere geocache.

We moesten weer het doodlopende weggetje in, waar ook al een ander exemplaar van de serie had gelegen en weer reed ik het weggetje in de eerste instantie voorbij en weer moest ik keren om terug te komen. Maar toen hadden we wel gewoon de cache te pakken. Zo, tien mysteries gevonden in iets meer dan een uur tijd. Ook nog een geheimzinnig coördinaat gevonden, maar dat was te ver weg om te gaan bekijken. Ik denk wel dat dit het hoogste aantal mysteries is, dat we ooit op een dag hebben gevonden. En zowaar allemaal zelf opgelost, dat is ook al heel wat, want de puzzelcaches zijn net echt mijn favoriete type caches.

We beloonden onszelf met een warm drankje en warme appeltaart bij een café dat we tegen waren gekomen op de route. Ondertussen begon er al kleine vlokjes sneeuw naar beneden te dwarrelen.

We deden nog twee traditionals in de buurt. De eerste was Otje, die lag bij een manege in de buurt, maar we hebben geen enkel paard of pony gezien, waarschijnlijk stonden die allemaal op stal, vanwege de kou. Daarna nog Zicht op het mooie Bavel. Die lag op een geluidswal. Mijn moeder durfde niet omhoog te klimmen, dus liet ik haar achter in de auto, die langs de kant van de weg stond. Zelf ben ik omhoog geklommen, daar stond als afscheiding zo’n ijzeren muur opgevuld met stenen. Honderden mogelijke verstopplekken dus, gelukkig zag ik meteen het groene dekseltje van de cache. Vlug gelogd, nog even naar Bavel gekeken en daarna weer naar beneden langs de helling, dat is altijd erger dan omhoog.

We besloten om naar huis te rijden, want de sneeuwvlokken namen toe en het was ijzig koud. ’s Avonds barstte de sneeuw pas echt goed los, maar toen waren wij gelukkig al lang binnen.

Wat ik hier op 3 februari 2022 nog aan toe te voegen heb:

Whaha, mijn hekel aan mysteries. Die is nooit helemaal overgegaan. Toch los ik wel eens een puzzeltje op, als ik een oplossing zie, dan kan ik mij daar ook wel weer in vast bijten. Bonus-caches van labcaches zijn ook altijd mysteries, dus we hebben er nu toch ruim 800 gevonden. Ondertussen hebben we ook al eens meer mysteries op een dag gevonden, want tegenwoordig heb je GeoArts, een groep van mysterie-caches die op de kaart een figuur vormen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s