Geocachingverhalen uit het verleden: Nemerlaer

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 27 januari 2007:

Anke en ik gingen na ons werk nog in de middag op pad in een poging om de 100ste cache te vinden.

Het verhaal:

Natuurlijk wilde ik het liefste meteen gaan cachen in 2007, om maar snel bij die 100 te zijn. Maar er moest gewerkt worden en de weersomstandigheden waren ook niet al te best.

Eindelijk kwam er dan een zaterdag waarop we vroeg klaar waren met werken en we konden gaan cachen. Eerst maar eens richting Haaren om een volgend visstekje op te halen. Langs kasteel Nemerlaer, naar de cache, die hadden we vrij snel gevonden. De eerste van 2007.

Luissel is een buurtschap tussen Boxtel en Haaren in. Vanaf Nemerlaer was het niet zo ver meer fietsen. Ooit had ik Luissel al geprobeerd, maar toen was het niet gelukt, dus hij stond op de frustratielijst. Je moest vragen oplossen in de buurt van een klein kapelletje. Het kapelletje was op slot. Shit, nu konden we de helft van de vragen niet vinden, dacht ik. Het viel mee. We konden de meeste dingen vinden en de anderen gokken. Er kwam een redelijk coördinaat uit de berekening en jawel hoor, raak. Weer een vinkje op de frustratielijst. En bijna bij de 100. Helaas konden we Esschestroom Esch vervolgens niet vinden en moest het een dag later worden…

Wat ik hier op 27 januari 2022 nog aan toe te voegen heb:

In het begin ging het geocachen helemaal niet zo snel. Er waren toen veel minder geocaches, het begrip trail bestond nog amper en wij deden alles met de fiets.

Die 100ste cache werd de zondag erna trouwens wel gevonden: ook toen fietsten we een flinke afstand.

Over die eerste 100 caches hebben we dus bijna 2,5 jaar gedaan. Nu vinden we soms wel eens 100 caches in een maand, maar ik denk dat de voldoening in 2007 wel veel groter was ;>)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s