Vegetarisch recept: Bloemkoolrijst met Oosterse wokgroenten

Bloemkoolrijst met oosterse wokgroenten

Ook vegetarisch koken kan snel en makkelijk zijn. Dit gerecht voor twee personen staat binnen een kwartier op tafel.

Ingrediënten

  • zakje bloemkoolrijst (400 gram)
  • zakje Oosterse wokgroenten (450 gram)
  • klein blikje kikkererwten
  • wokstukjes (ik gebruikte die van het merk Vivera, er zijn ook andere merken of je gebruikt tofustukjes of quorn; het kan allemaal)
  • chilisaus (of sojasaus)
  • eventueel nog wat kruiden; ik gebruikte kerrie, knoflookpoeder en paprikapoeder
  • olie om in te bakken

Bereiden

  • roerbak de bloemkoolrijst ongeveer 2 minuten in de olie
  • voeg de oosterse wokgroenten* toe en roerbak mee
  • bak ondertussen de wokstukjes in een andere pan
  • voeg de saus (hoeveelheid naar smaak) en eventueel de kruiden toe aan de pan met groenten en bloemkoolrijst
  • als de groenten zo’n beetje gaar zijn voeg je de kikkererwten toe
  • roerbak nog even door tot de kikkerwten warm zijn
  • voeg de wokstukjes toe
  • roer alles door elkaar

Eet smakelijk!

*Een zakje oosterse roerbakgroente van de Jumbo bevat: rode ui, paksoi, prei, rode prei, witte kool en sojabonen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s