Geocachingverhalen uit het verleden: Aladdins Korte Wandelingen

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 23 september 2007

Anke, Pien en ik gingen geocachen rondom Veldhoven, omdat er ’s avonds een gratis festival was waar Krezip op kwam treden.

Het verslag:

Vorig jaar waren we naar Cult en Tumult in Veldhoven geweest. Anke had de website in de gaten gehouden en dit jaar bleek Krezip te komen. Tja, gratis festival, dus daar hadden wij als Krezip-fans wel zin in. Ook Pien wilde wel mee.

Natuurlijk kwam ik met het idee om dan de hele dag te gaan en de rest van de dag te geocachen. Dat vonden de zusjes een goed plan. De keuze viel op de AKW-serie. Ik had ze allemaal meegenomen, maar dacht er maar twee of hoogstens drie te kunnen doen.

Soms gaat alles echter erg voorspoedig en dat was vandaag zo, dus konden we de hele serie afronden. Deze Aladdin verplaatst zich niet per vliegend tapijt, maar wandelt liever. AKW staat namelijk voor Aladdins Korte Wandelingen. Het waren vijf korte multi’s door kleine natuurgebiedjes met grappige opdrachten. We hebben ze niet helemaal in de goede volgorde gedaan, omdat we onderweg naar nummer twee de verkeerde afslag namen en uitkwamen op de parkeerplaats van drie. Dus hebben we die maar eerst gedaan.

Bordjes zoeken, letters op wandelroutepaaltjes tellen, afstanden tot hekjes bepalen (bij het Dommeldal, waar we een week eerder nog gekanood hadden) en een vaag soort routelopen met pijltjes. Ik begrijp nooit zoveel van die pijltjes-routes, dus heb ik de GPS-bediening gedaan en lazen Anke en Pien de route voor.

Terwijl we van de laatste van de serie naar de auto liepen berekende ik de bonus-eindcache. Die bleek dichterbij te zijn dan de auto, dus konden we meteen doorlopen. De Hogt stond in de cachebeschrijving aangegeven als “very large”, dus wij hadden zoiets van die vinden we makkelijk. Mijn GPS was onmiddellijk verliefd op een boom die voldeed aan de omschrijving uit de hint. De andere GPS was het daar niet mee eens, dus Anke en Pien dwaalden af. Ik bleef toch aangetrokken tot de boom die mijn GPS had uitgezocht. Dus wat rond gestampt en idd bleek de reusachtige cache bij die boom te liggen. Dit is de grootste cache die ik ooit gevonden heb. Een enorme emmer, helemaal gevuld met allerlei soorten goodies. Wel gaaf bedacht.

Deze leuke serie is een aanrader.

Wij gingen hierna op zoek naar een snackbar om een hapje te eten en waren nog ruim op tijd voor Krezip.

Wat ik hier op 23 september 2021 nog aan toe te voegen heb:

Wij hebben zo’n beetje alle Nederlandse caches van Aladdin gedaan (hij is ook een Paddo-Officer bij waymarking) en het leuke is dat vijf van de zes AKW-caches nog steeds online zijn. Dat is best bijzonder voor geocaches die al geplaatst zijn in 2004. Voor de liefhebbers: de cachecode van nummer 1 is GCK383.

En we zijn ook nog steeds alledrie fan van Krezip en zijn (samen met nog enkele anderen) naar het reünie-concert in de ZiggoDome geweest in oktober 2019. Helaas brak daarna de coronacrisis uit, anders waren we ook nog samen naar het concert in 013 gegaan, wat helaas afgelast werd.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s