Day Zero Project 2.0.: Overig

Op 5 juli 2021 start ik met mijn tweede Day Zero Project (DZP 2.0.). Het doel van een DZP is om zoveel mogelijk af te kunnen vinken van een lijst met 101 doelen in 1000 dagen. Daarmee eindigt mijn tweede DZP op 31 maart 2024, dat is mijn verjaardag. 

Overig

86. Lid worden van een spellenvereniging of misschien er zelf eentje oprichten 

Ik speel graag gezelschapspellen en zou het best leuk vinden om dat (nog) vaker te doen. Een spellenvereniging is ook ideaal om nieuwe spellen uit te proberen en natuurlijk om andere spelliefhebbers te leren kennen. Helaas heeft alles lang stil gelegen vanwege corona, dus het is even afwachten wanneer het verenigingsleven weer op gang gaat komen en of nieuwe leden dan al welkom zijn.

Oisterwijk heeft voor zover ik weet geen spellenvereniging, dus het is ook nog een optie om er zelf eentje op te richten. Maar dan moet ik een locatie hebben en dat is dan wel weer een ding als je weinig tot geen budget hebt. En zit dit dorp op een spellenvereniging te wachten? Geen idee.


87. Tien spellen spelen die tot nu toe ongespeeld in de kast liggen spelen 

Tja, je grijpt toch het snelste naar de spellen die je al kent of die je heel leuk vind. Daardoor liggen er best veel spellen in mijn kast die ik nog nooit gespeeld heb. Ik mag dan ook voorlopig geen nieuwe spellen kopen van mezelf. Eerst maar eens alles spelen wat er nog in de kast ligt en spellen die ik niet leuk vind verkopen. Dan kan ik van de opbrengst sparen voor nieuwe spellen.


88. Elke maand iets over spellen schrijven op mijn blog 

Ik heb tot nu heel weinig geschreven over spellen spelen op mijn blog, terwijl ik er toch best veel mee bezig ben. Gemiddeld speel ik toch wel één avond in de week spellen, vaak ook wel twee avonden. Waarschijnlijk omdat er al veel online spellenrecensenten te vinden zijn, daar heb ik dan weinig aan toe te voegen. Dus ik zal niet zozeer recensies gaan schrijven, maar ik wil wel iets doen met spellen in een maandelijkse rubriek.


89. 150 boeken lezen (dat is 1 boek per week, afgerond naar boven)

Lezen is nog altijd een grote hobby van mij. Ik had bedacht om een boek per week te lezen, dat kwam uit op 1000/7 = 142 boeken en dat heb ik afgerond naar boven. Waarschijnlijk ga ik dit doel makkelijk vervullen.


90. Een ontrommelmaand (methode nog te bepalen)

Ik ben best wel een beetje een verzamelaar of erger nog een hoarder. En mijn huis is dus meer dan vol. Er moet echt een hoop opgeruimd en weggedaan worden, zeker met een verhuizing (of zelfs twee) in zicht. Ik ken mezelf en kan daar maar beter op tijd mee beginnen. Op blogs heb ik allerlei ontrommelmethodes voorbij zien komen en ik ga een leuke uitzoeken om hier toe te passen. En natuurlijk ga ik er dan ook over schrijven.


91. Een kringloopwinkel bezoeken

Ja, dit is natuurlijk niet in lijn met die ontrommelmaand. Maar ik kom dus nooit in kringloopwinkels, terwijl zo’n beetje heel bloggend Nederland dol is op dit soort winkels. Het schijnt dat je er allerlei leuke dingen kan vinden, zoals spellen en boeken. En natuurlijk kan ik er dan meteen mijn eigen ontrommelde spullen naartoe brengen. Oisterwijk telt maar liefst twee kringloopwinkels (dat wist ik dus tot een tijdje terug helemaal niet, ik dacht maar eentje), dus ik zal daar maar eens mee beginnen.


92. Domino D-Day doen met mijn oude dominosteentjes

Toen ik in de brugklas zat ben ik een tijdje helemaal dol geweest op domino, naar aanleiding van de Nederlandse recordpoging dominosteentjes laten omvallen. Op de zolder bij mijn ouders staat dan ook nog een hele bak vol dominosteentjes en het lijkt mij leuk om daar nog eens mee te spelen. Dit doel stond ook al op mijn eerste DZP-lijst, maar het is er nooit van gekomen. Nu mijn studie is afgerond heb ik wel een keer tijd voor zoiets als dit, maar het zal wel de winter worden, want in de zomer ga ik liever naar buiten.


93. Iets schrijven over cavia’s als huisdier: de kosten, wat eten ze, verzorging, over de opvang, enz.

De meest reguliere huisdieren in Nederland zijn honden en katten. Vind ik ook leuke dieren, maar daar is mijn huidige woning echt te klein voor en officieel is het ook verboden (niet dat mijn buren zich daar aan houden, maar dat terzijde). Ik heb dus cavia’s. Al jarenlang, want mijn eerste cavia kreeg ik toen ik 8 jaar oud was. Er is heel even een periode geweest dat ik hamsters had, maar voor mijn 15e verjaardag kreeg ik weer een cavia en sindsdien heb ik non-stop cavia’s gehad op drie weken in 2017 na, toen twee cavia’s binnen een week overleden en de nieuwe cavia’s nog niet bij hun moeder weg mochten. Op dit moment wonen Fenno (oktober 2019) en Frido (maart 2021) bij mij. Het lijkt me leuk om een paar blogjes te schrijven over cavia’s, omdat dit toch een wat onbekende huisdier is, terwijl het echt ontzettend leuke beestjes zijn (hier spreekt de #crazyguineapiglady)


94. Proberen om structureel vroeger op te staan 

Ik ben absoluut geen ochtendmens en ik ben een slechte slaper. Deze combinatie maakt dat ik het lastig vind om (heel) vroeg op te staan. Alles voor 7 uur in de ochtend vind ik echt te vroeg. Als het zomertijd is gaat het allemaal nog wel, het probleem speelt vooral in de periode van wintertijd als het ’s ochtends donker en koud is. Dan heb ik echt moeite om op te staan. Het is niet dat ik het nooit doe: ik heb vroeger vaak de vroege ochtendsortering gedaan, ik zat op de Hogeschool van Amsterdam en had een reistijd van bijna 2 uur, toen ik stage liep in Arnhem moest ik ook heel vroeg op om daar op tijd te zijn, ik heb in een magazijn gewerkt waar ze om 7 uur in de ochtend begonnen, enz.

Er zijn mensen (bloggers die ik volg) die aan een Miracle Morning doen; zij staan heel vroeg op (5 uur ofzo) om rustig de dag te starten met bijv. meditatie (dat doe ik niet) of schrijven of nadenken of iets anders creatiefs. Die extra tijd lijkt mij wel fijn, maar ik betwijfel of ik het langdurig op kan brengen. Dus mijn streven is eerst eens om elke doordeweekse dag op te staan om 7 uur, haha. Dat is al Miracle Morning genoeg voor mij.


95. 100 Happy Days-challenge op instagram

De vorige keer had ik de ABC-challenge, nu lijkt de 100 Happy Days mij leuk. 100 dagen lang een klein geluksmomentje posten. Het zal vooral het bijhouden zijn, wat het lastig maakt.


96. Een puzzel van 2000 stukjes maken

De vorige keer ging ik voor 1000 stukjes, nu ga ik voor 2000 stukjes. De puzzel ligt al klaar, maar ik heb eigenlijk geen ruimte om te puzzelen in huis. Het moet op de eettafel en die is dan dus dagenlang geblokkeerd. Dat houdt mij dus tegen.


97. Een boekwinkeltje openen op boekwinkeltjes.nl 

Dit doel is al vervuld, dit is mijn winkeltje. Er staan hoofdzakelijk fantasyboeken in. Ik heb als young adult een tijdje heel veel fantasyboeken verzameld, maar ik denk dat ik de meeste daarvan nooit meer ga lezen. Zomaar weggeven ga ik niet doen, ik gaf destijds bijna al mijn geld aan boeken uit. Dus ik hoop dat ik ze nog kan verkopen. Eerst verkocht ik via Bol, maar die zijn met particuliere verkoop van tweedehands boeken verkocht. En helaas is Boekwinkeltjes.nl toch een stuk minder bekend. Zelf kom ik er vele jaren, in het verleden heb ik ook al eens een winkeltje gehad.


98. Iets doen met mijn enorme collectie foto’s

Ook dit doel komt uit de eerste DZP-lijst. Ik maak best veel foto’s, maar doe er vervolgens weinig mee. Sommige komen op mijn blog en een enkeling op instagram, maar verder? Niets. In mijn Droomhuis zou ik graag een paar uitvergrote, eigengemaakte foto’s willen voor boven de bank. Voor dit huis ga ik daar niet in investeren. Ook neem ik mij elk jaar voor m een fotoalbum te maken van het afgelopen jaar en ook dat heb ik dus nog nooit echt uitgevoerd. Misschien toch eens gaan proberen van 2020.


99. Sparen voor een elektrische fiets

Eigenlijk hoef ik daar niet voor te sparen, ik heb dat bedrag al op mijn spaarrekening staan. Het is meer de vraag of het echt zinnig is voor mij om te investeren in zo’n fiets. En dan in welk merk en wat voor accu enzo. Daar ga ik eens heel goed over nadenken, want het is sowieso een flinke investering. Toch koop ik liever een e-fiets dan een auto, vooral vanwege het duurzaamheidsaspect. Ik leef al negen jaar zonder auto en vindt het prima om dat autoloze leven door te zetten.

Overigens heb ik al twee gewone stadsfietsen. Merkvast ben ik niet want ik heb een tweedehands Batavus en een tweedehands Gazelle. Die laatste heb ik al meer dan tien jaar. Eentje (de Batavus) gebruik ik voor mijn werk als postfiets. En de ander (de Gazelle) is mijn vervoersmiddel voor alles hier in de omgeving. Ik gebruik mijn fiets(en) eigenlijk elke dag wel een keer.

100. ?

101. ?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s