Geocachingverhalen uit het verleden: Stadscachen in Zwolle

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 29 juli 2016:

Mijn moeder en ik verbleven een paar dagen in Zwolle. Op de laatste dag wilden we nog een paar geocaches scoren.

Het verhaal:

Onze laatste dag in Zwolle. We moesten ’s morgen al uitchecken in het hotel, maar we wilden nog wel de hele dag in Zwolle blijven en pas om 18.30 uur terugreizen. We konden dan allebei gratis: ik omdat ik Weekend Vrij heb en mijn moeder met een gratis meereiskaartje. Dus vroegen we of onze bagage mocht blijven staan in het hotel en dat kon. Zo konden we nog een dagje shoppen/geocachen. We begonnen met een cache op het stukje bij het hotel, Buurtschap Spoolde. Dit was wel een leuke ochtendwandeling over landwegen. De cache hoorde bij de serie waar we een dag eerder ook al twee caches van hadden gevonden.

Hierna verplaatsten we ons naar het centrum van Zwolle. Ik ging eerst de Peperbus beklimmen. Dat stond al de hele week op het verlanglijstje en nu ging het echt gebeuren. Ik was de eerste klimmer van de dag. Mijn moeder ging niet mee, want die heeft hoogtevrees. Zij ging in de kerk beneden rondkijken. Ik beklom de kerktoren in speedtempo en genoot een kwartiertje van het uitzicht. Terug beneden aangekomen was mijn moeder helemaal heilig geworden, haha. Ik vind heiligenbeelden algauw kitsch. Dus ging ik met mijn museumjaarkaart gratis naar het Stedelijk Museum Zwolle en bleef mijn moeder nog even in de kerk, want zij heeft geen museumjaarkaart. Het museum bleek niet zo heel bijzonder te zijn, vooral leuk voor bewoners van Zwolle, ik vond alleen het gedeelte in de oude woning echt interessant, de rest iets minder. Dus in 1,5 uur had ik het wel gezien. Ik zocht mijn moeder op in de Boekenkerk. Daar bogen we ons nog een keer over de berekeningen van de frustratiecaches van die week: Een brug teveel en de bonus van de Swolse Steenties. Wat de Swolse Steenties betreft moest de cache gewoon op de eerder berekende locatie liggen. Hoe we ook rekenden, we kwamen niet op een andere locatie. Ter plaatse weer gaan zoeken, uiteindelijk kwam er een bewoner naar buiten en bleek hij aan de andere kant van de straat onder een rooster te liggen. Pfft, wij blij dat we die toch nog hadden, want nu hebben we de hele serie compleet.

Ik had vanuit de Peperbus een nieuwe ingeving gekregen voor een vraag van Een brug teveel. Daarvoor moesten we het centrum uitlopen. Ondanks dat we allebei onze twijfels hadden, vonden we de cache wel! Dat was toch wel fijn, want met deze cache zijn we flink wat uren bezig geweest.

We liepen door naar het Sinterklaasmuseum. Het is best awkward om midden in de zomer tussen de Sinterklazen en Zwarte Pieten te staan, maar wel een zeer gave verzameling. Vooral mijn moeder vond het heel erg leuk om hier te zijn geweest. De winkel (het museum zit in de kelder van een winkel) was ook leuk. Er waren nog meer winkels in deze straat, die we bekeken en we gingen ook nog even naar bijzondere huizenbouw kijken. Daarna rustig terug naar het centrum gewandeld om nog eens te eten bij ons favoriete eetcafé. Vervolgens haalden we onze bagage op in het hotel en was het helaas tijd om Zwolle te verlaten.

Wat ik hier op 29 juli 2021 nog aan toe te voegen heb:

Zwolle is een leuke en mooie stad en we hebben ons hier een paar dagen prima vermaakt.

Legenda:

 1. In de voortuin #9: Buurtschap Spoolde
  Maker: Vest47
  Type: Traditional
  Heideroosjes: Maartje
  HaJaMaToJo: Hannie
  Gevonden op: 29 juli 2016
  Plaats: Zwolle
 2. Swolse Steenties Bonus
  Maker: Hb11
  Type: Mysterie-multi
  Heideroosjes: Maartje
  HaJaMaToJo: Hannie
  Gevonden op: 29 juli 2016
  Plaats: Zwolle
 3. Een brug teveel (Zwolse bruggen)
  Maker: Everforever
  Type: Multi
  Heideroosjes: Maartje
  HaJaMaToJo: Hannie
  Gevonden op: 29 juli 2016
  Plaats: Zwolle

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s