Day Zero Project 2.0.: Serieuze dingen

Op 5 juli 2021 start ik met mijn tweede Day Zero Project (DZP 2.0.). Het doel van een DZP is om zoveel mogelijk af te kunnen vinken van een lijst met 101 doelen in 1000 dagen. Daarmee eindigt mijn tweede DZP op 31 maart 2024, dat is mijn verjaardag. 

Serieuze dingen

84. Een andere baan

Dit staat er op mijn LinkedIn: “In januari 2021 afgestudeerde deeltijdstudent Media, Informatie & Communicatie (Creative Business).
Op zoek naar een baan voor 32-36 uur in de week.
Mogelijke functies: copywriter, (online) redacteur, social media-manager, contentmedewerker, (online) communicatie of administratie.
Bijvoorbeeld bij een dienstverlenende instelling zoals een: bibliotheek, mediatheek, archief, museum, erfgoedinstelling, theater of een gemeente.
Of backoffice bij een leuk commercieel bedrijf die producten verkopen die mij aanspreken.”

Daar komt nog bij dat het prettig zou zijn als het bedrijf bereikbaar is met het openbaar vervoer, want ik heb geen auto. Overigens denk ik er hard over om een elektrische fiets te kopen en daarmee wordt mijn radius meteen een stuk groter.


85. Een andere woning

De sociale huurwoning waar ik nu in woon staat op de nominatie sloop. Dat vind ik overigens helemaal niet erg, wat mij betreft gooien ze het morgen nog plat (nou okay, volgende week, ik wil natuurlijk wel mijn spullen eruit halen). Helaas gaat dit nog wel even duren, pas ergens eind 2023 of begin 2024 komt de sloophamer langs. Deze duplexwoning stamt uit 1948 en door de jaren is er niet al te veel aan gedaan. Dus is het erg gehorig, slecht geïsoleerd; energielabel G; in de winter te koud en in de zomer veel te warm. Daarnaast is het erg klein; zo heb ik geen fatsoenlijke opbergruimte en staat bijvoorbeeld de stofzuiger midden in de keuken, omdat hij niet in de kleine opbergkast past. Zo zijn er meer dingen. Het gebouw is in vieren gedeeld: twee bovenwoningen en twee onderwoningen. Ik heb dus een bovenwoning en onder mij woont Harrie Herrie (bijnaam) een of andere werkloze … die de hele dag niets anders uitvoert dan voor de tv zitten en radio luisteren, beiden op vol volume. In de aangrenzende woningen zitten op dit moment antikrakers (want de verhuurder is owh zo bang voor alle vergoedingen die ze moeten betalen aan de huidige huurders en antikrakers vallen buiten hun verantwoording).

Goed, als je woning gesloopt wordt heb je dus recht op een andere woning (stadvernieuwingsurgentie) en op een plek in het nieuw te bouwen appartementencomplex wat in de plaats komt van het huidige rijtje duplexwoningen. Verder moet de verhuurder (een woonstichting) een verhuisvergoeding betalen. Het probleem hier in de buurt is echter dat er veel te weinig sociale huurwoningen zijn en een groot gedeelte is vergelijkbaar met mijn huidige huurwoning: klein, oud en slecht onderhouden. Dus dan ga ik van de regen in de drup. Een nieuw appartement met energielabel A is dan een stuk aantrekkelijker, vooral als het iets groter zou zijn (een extra kamer om als kantoor in te richten en meer bergruimte). Ik heb echter nog geen plannen te zien gekregen, dus gen idee hoe het nieuwe complex eruit gaat zien.

Een andere sociale huurwoning is ook lastig vanwege de lange wachtlijst. Als ik nu reageer op een woning eindig ik meestal ergens zo rond plaats 80. Dus dat betekend nog vele jaren geduld, tenzij je een loting zou winnen (maar op een loting komen gemiddeld ruim 500 reacties dus dat is een kans van 0,0000001% ofzo).

Particuliere huur is onbetaalbaar met mijn huidige loon en daar krijg ik al helemaal geen hypotheek op.

Mijn tijd hier uitzitten en hopen dat de plannen voor het nieuwe complex voor mij gunstig uitvallen is dus op dit moment mijn beste en eigenlijk ook enige optie.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s