Day Zero Project 2.0.: Buitenland

Op 5 juli 2021 start ik met mijn tweede Day Zero Project (DZP 2.0.). Het doel van een DZP is om zoveel mogelijk af te kunnen vinken van een lijst met 101 doelen in 1000 dagen. Daarmee eindigt mijn tweede DZP op 31 maart 2024, dat is mijn verjaardag.

Buitenland

72. Pairi Daiza 

Pairi Daiza is een dierentuin/natuurpark in het dorpje Brugelette in de Belgische Ardennen. Het staat al heel lang op mijn verlanglijstje om hier eens heen te gaan, maar het is weer het vervoer. Het schijnt groot genoeg te zijn om je twee dagen te vermaken, dus een prima idee voor een weekend weg.


73. Europapark

Europapark is een groot pretpark in Duitsland. Ook weer iets wat meer geschikt is voor een meerdaags bezoek. Misschien leuk als family-uitstapje.


74. Naar een wildpark/wandelpark net over de grens in Duitsland (bijv.  Biotoppark Anholter Schweiz)

Net over de grens in Duitsland schijnen veel kleine dierenparkjes te zijn waar je dan ook meteen kan wandelen. Zoiets lijkt mij dus een prima uitstapje, maar ook hier is het vervoer weer een probleem.


75. Naar spellenbeurs Spiel

Spiel is – meen ik – de grootste spellenbeurs van Europa en vindt elk jaar medio oktober plaats in het Duitse Essen. Ik zou hier heel graag eens naar toe willen, maar dan wel met andere spelletjesfanaten, want alleen is zoiets niet leuk.


76. Een stedentrip naar een Europese stad

Deze stond ook al op mijn vorige DZP-lijst. Er zijn best wel wat steden waar ik naartoe zou willen, maar de stap om alleen te gaan is toch te groot.


77. Naar Disneyland met mijn family

Ik ben dus nog nooit van mijn leven in Disneyland geweest. Omdat ik toch best wel een Disneyfreak ben, is dat best wel een dingetje. Vorig jaar zouden we dan eindelijk gaan met de hele family (dat zijn dus mijn ouders, mijn twee broeders en hun vriendinnen), maar corona gooide roet in het eten. We hopen nu te kunnen gaan eind augustus 2021, maar dat blijft toch onzeker in deze tijd, dus ik geloof het pas als ik daadwerkelijk daar ben.


78. Naar Connecterra

Connecterra schijnt tegenwoordig Terhills te heten en is een voormalig mijngebied dat is omgevormd tot natuurgebied. De voormalige steenhopen (de terrils) zijn erg hoog en dit zorgt volgens de foto’s voor spectaculaire uitzichten. Het is onderdeel van het enige Nationale Park van Belgie: De Hoge Kempen. Terhills ligt ter hoogte van Maasmechelen, wat eigenlijk niet eens zo extreem ver weg is vanaf mijn woonplaats (75 kilometer hemelsbreed). Dus toch eens kijken of er iemand met mij heen wil rijden tijdens de looptijd van mijn DZP ;>) Er liggen ook geocaches…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s