Geocachingverhalen uit het verleden: Sluipend door de Reeshof

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 15 juli 2010

Anke en ik gingen ’s avonds nog naar de Reeshof om de nieuwste serie caches daar te loggen.

Het verhaal:

We gingen eerst bij McDonald’s Reeshof eten om daarna op pad te gaan voor de nieuwste serie caches in de Reeshof. De eerste cache lag vlakbij de McDonald’s op de fietsbrug. Zoals alle caches van deze serie was hij creatief verstopt, maar deze hadden we nog vrij snel te pakken.

Op naar de volgende fietsbrug, over het vinden van deze cache deden we wat langer, ook al was hij groter dan die van de andere fietsbrug.

De sluis bij nummertje 3 was ons al bekend van een andere cache. In het bosje renden allemaal vervelende kinderen rond. Er was ook nog een andere geocacher, die ook niet zo blij was met de gillende hangjeugd. Hij stond al op het punt om een hulplijntje te bellen. Terwijl hij belde vond ik de cache. Hij was de serie te voet aan het doen en wij boden hem aan om met ons mee te rijden, maar hij deed het in een andere volgorde en sloeg het aanbod af. Dus namen we weer afscheid.

Wij gingen verder naar de DongeVallei, die ook erg creatief verstopt was, maar behoorlijk snel gevonden was door Anke. Omdat ik de eerste 3 had gevonden, besloten we dat Anke de laatste 3 moest vinden en dat is ook zo gebeurd.

Het Reeshof Park was mij nog heel bekend van een week eerder, toen ik hier de speeltuin-cache heb gezocht en gevonden. Deze cache was nog het makkelijkste verstopt.

Met de zesde van de serie hadden we de meeste moeite. TomTom sloeg geen acht op de spoorlijn en Eragon (de gps) heeft die ook niet op zijn kaart staan (behalve als je heel erg inzoomt). Dus stonden we eerst aan de verkeerde kant. We reden om en kwamen tot de conclusie dat je een stukje moest lopen naar de cache in het Reeshofbos. Het begon al te schemeren en we waren al even aan het zoeken. De dreiging van op te moeten geven was aanwezig, maar opeens plukte Anke de cache uit een boom. Yes!

Op dat moment kwam de andere geocacher weer aanlopen, hij was te voet net zo snel gegaan als wij met de auto, omdat wij het kanaal en de rails als obstakels hadden, terwijl hij over de fietsbrug en door de fietstunnel had kunnen lopen. Hij kon deze cache nu makkelijk loggen en we besloten om samen naar de final te gaan, die weer aan de overkant van het spoor lag. De zes caches van de serie lagen allemaal op keurige plekjes, niets op aan te merken, maar ik vond dat de final op een lompe plek verstopt lag, vlakbij het spoor en dan ook nog aan de verkeerde kant van de muur.

Wij stonden eerst ook aan de verkeerde kant van de muur en het was ondertussen al heel donker. De andere geocacher belde opnieuw met zijn hulplijn. Volgens de hulplijn stonden we aan de verkeerde kant van de muur. Omdat we geen zin hadden om helemaal om te lopen, zochten we een plek waar we over de muur konden klimmen en die hebben we gevonden. In een pikdonker bos vlak langs de spoorlijn vonden we (nou ja, de andere geocacher, zodat niemand onze competitie om de winnende found won) dan uiteindelijk de cache. We logden en wisselden wat coins uit en gingen vlug het bos uit. Op de terugweg naar de auto nog wat gekletst over caches (duh) en daarna zetten we de andere geocacher nog af in de buurt van het station. We hadden ons weer een avond prima vermaakt.

Wat ik hier op 15 juli 2021 nog aan toe te voegen heb:

Avondrondjes geocachen, dat deden we toen best vaak. Nu eigenlijk nooit meer, want andere prioriteiten. Wel jammer dat we het met de auto deden, nu zou ik ook voor de optie te voet gaan. Deze caches zitten trouwens al lang in het archief.

Legenda:

 1. Reeshof 1: Fietsbrug 1 (Poseidonpad)
 2. Reeshof 2: Fietsbrug 2 (Medemblikpad)
 3. Reeshof 3: Sluis II Wilhelminakanaal
 4. Reeshof 4: Dongevallei
 5. Reeshof 5: Reeshof Park
 6. Reeshof 6: Reeshofbos
 7. Reeshof: The Final
  Maker: Nicolenco & Queen Lion
  Type: Traditionals
  Heideroosjes: Maartje en Anke
  Gevonden op: 15 juli 2010
  Plaats: Tilburg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s