Day Zero Project 2.0.: Wandelen

Op 5 juli 2021 start ik met mijn tweede Day Zero Project (DZP 2.0.). Het doel van een DZP is om zoveel mogelijk af te kunnen vinken van een lijst met 101 doelen in 1000 dagen. Daarmee eindigt mijn tweede DZP op 31 maart 2024, dat is mijn verjaardag. 

Vandaag de uitleg bij de doelen uit de categorie Wandelen

Wandelen

31. Het Brabants Vennenpad aflopen

In april 2021 begon ik aan het Brabants Vennenpad en tot nu toe heb ik drie etappes (van de twaalf) gelopen. Helaas blijkt het vrij lastig om op de start- en eindpunten te komen, omdat er op de plek waar ik nu zit geen treinstations zijn en de buslijnen enorm slecht op elkaar aansluiten, waardoor je urenlang onderweg bent, terwijl het hemelsbreed nog geen 35 kilometer van huis af is. Dus als ik voor het vervoersprobleem een oplossing heb gevonden, wil ik graag verder gaan. Of ik moet de lange reistijd voor lief nemen en toch doorzetten.


32. De Apeldoornse Vierdaagse uitlopen en dan het liefste de 4x30km

In 2018 liep ik de Apeldoornse Vierdaagse uit, de 4x20km. Ik zou heel graag nog eens mee willen doen en dan als uitdaging voor de 4x30km willen gaan. In 2019 kon ik niet meedoen in verband met mijn studie. En in 2020 en 2021 werd de Apeldoornse Vierdaagse afgelast vanwege corona. Wie weet kan het in 2022 of 2023 wel weer. Kan ik tot die tijd mooi op langere afstanden trainen.


33. Een Lange Afstands Wandeling (LAW) lopen

Ook dit doel stond al op mijn eerste DZP-lijst. Nederland telt vele LAW’s. Het Pieterpad zou ik geweldig vinden, maar dat is in je eentje financieel bijna niet te doen, als kampeerspullen meesjouwen geen optie is. Dus ik ga op zoek naar een LAW die wat beter bereikbaar is qua vervoer. De Romeinenwandeling lijkt mij ook mooi, net als het Grenslandpad.


34. Wadlopen

Dit wil ik al heel lang doen, maar het grootste probleem is dat ik in Noord-Brabant woon en de wadden dus helemaal aan de andere kant van het land liggen. Reistechnisch dus praktisch onmogelijk; ik moet daar dan al minstens een weekend heen gaan. Maar het lijkt mij wel heel gaaf.


35. De Hoge Veluwe wandeling in oktober

Ik ben dus een beetje verliefd op Nationaal Park de Hoge Veluwe en ben er dan ook al 3x geweest (2016, 2018 en 2021) en ik zou er zo nog een keer heen willen. Zo mooi daar. Dit lijkt mij ook heel leuk, hoewel ik niet weet of het dit jaar wel door zal gaan. En ook hier moet een overnachting aan vastgeknoopt worden, want anders is het reistechnisch ook niet te doen.


36. 10.000 stappen per dag zetten 

Dit doel is eigenlijk te lastig te peilen, dus ik ga hier nog iets anders voor bedenken.


37 t/m 46 Tien wandelingen van de Wandel Bucket List

Ik heb hier expres geen wandelingen opgenoemd, omdat ik het aan wil kunnen vullen tijdens de looptijd van mijn DZP. Ook wil ik wat te kiezen hebben.

Wandel Bucket List:

  • NS-wandeling Zoutelande, de nieuwste NS-wandeling
  • Wolfskopwandeling bij Cadier en Keer (Limburg)
  • Wandeling langs de “vergeten” spoorlijn de Borkensebaan bij Winterswijk
  • Wandelen in het Waterloopbos in Flevoland
  • Stuifduinenwandeling (Schoorl)
  • De Sallandse Zandloper in Overijssel (tweedaagse wandeling)
  • De oudste wandelroute van Nederland, zes etappes van Amsterdam naar Arnhem
  • Het Oranje Nassau Pad rondom Breda
  • Het Ons Kloosterpad langs kloosters in Noord-Brabant (niet omdat ik gelovig ben, maar meer omdat het in mijn eigen provincie is)
  • Voetstappenpad rondom Hilversum

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s