Geocachingverhalen uit het verleden: De Brand

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 24 december 2006

Anke en ik gingen struinen door De Brand.

83. d’n Unent Renewed 1

84. De Brand – 2

85. d’n Unent Renewed 2

Maker: Purk

Type: 2x traditional, 1x multi

Gevonden op: 24 december 2006

Heideroosjes: Anke en Maartje

Plaats: Udenhout

Kerstmis op maandag en dinsdag betekende drie dagen vrij en ik wist al ruim van te voren wat ik op die drie dagen zou doen: geocachen, geocachen en geocachen.

Op de dag voor kerstmis ging Anke mee en de keuze viel op de multi De Brand. Ik moest hem alleen nog uitprinten en toen zag ik ineens dat Purk aan een nieuw project was begonnen. Hij had de oude Rondom d’n Unent-serie verwijdert en was bezig met een nieuwe Renewed-serie. Daarvan waren er al twee online, dus die nam ik ook mee voor de zekerheid.

We begonnen met De Brand – 2. Die tocht is echt monsterlijk. Dwars door moerassen en slootjes en vage bosgebieden. Je wordt heel vies en je hele broek zit aan het einde vol modder. Het was ook nog heel mistig, dus we hadden echt weer een top-dag uitgekozen. Lol hebben we wel gehad. Vlak voor het eindpunt waren we dichter bij Unent Renewed 1, dus toen zijn we die eerst gaan ophalen. Dat was niet zo’n goed idee, want de weg er naartoe liep dwars door het bos en in dat stuk bos lagen sloten die door de hevige regenval vol water zaten. We hebben heel veel slootje gesprongen. Op de plek aangekomen hadden we Unent Renewed 1 binnen een minuut vast. Daarna opnieuw dwars door het bos terug naar het eindpunt van De Brand – 2 (De Brand 1 was ooit onze vierde cache). Er was één probleem, een brede sloot tussen ons en het pad naar de cache. We moesten een heel eind teruglopen langs de sloot voor hij smal genoeg was om er overheen te springen. Daarna een run naar de cache en hebbes.

We fietsten toen door naar Unent Renewed 2, die we ook zo te pakken hadden. Die zat wel leuk verstopt, maar met spoilerfoto is het goed te doen. En op een bepaald moment vallen steenhopen en loszittende stukken hout je nou eenmaal op.

Wat ik hier op 24 december 2020 nog aan toe te voegen heb:

Haha, dit is een typisch Heideroosjes Geocaching Avontuur. In het begin gingen we heel ver voor een cache. Nu zou ik niet meer gaan slootje springen, denk ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s