Geocachingverhalen uit het verleden: Baloe

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 17 december 2012

Het eerste jaar waarin ik mij bezig hield met het Geocaching Datum Project, toen nog het Kalenderplan. Dit was toen de een-na-laatste witte vlek van de kalender.

4285. Baloe #7 “even rusten”

4286. Baloe #9 “Uit de bocht, het speelveld”

Maker: Olmkroontjes

Type: Traditional

Heideroosjes: Maartje

Gevonden op: 17 december 2012

Plaats: Tilburg

De een-na-laatste datum betreffende het kalenderplan. Van te voren was ik erg bang geweest voor het weer in december. Het leek me zo erg om het hele jaar alles gehaald te hebben en dat dan december niet zou lukken vanwege het weer. Nou, er is dit jaar al sneeuw gevallen, maar dat was al met Sinterklaas en vandaag was het 7 graden met regen. Ik moest net deze dag werken en dat kwam dus eigenlijk niet zo goed uit. Dit is de laatste week (vanaf 21 december wordt het natuurlijk weer langer licht) tot midwinterdag en dus ook de week waarin het het vroegste donker word. Ik wist dat ik de cache dus al in de schemering moest gaan loggen, op de fietstocht terug naar huis vanaf mijn werk.

De keuze viel weer op de dichtbijzijndste Baloe en die bleek dichtbij de Baloe van de vorige werkdag-datum te liggen, dus gewoon de Schouwburgring af fietsen richting het kerkhof met de witte beelden. Daar stond een bankje, de cache heette “even rusten” en ik vond hem meteen. Zo, deze datum kon ook afgevoerd worden. Het was nog niet helemaal donker en eigenlijk had ik nog wel zin om nog een cache te gaan doen, ik had er ineens helemaal zin in. Dus ben ik nog naar een parkje 450 meter verderop gefietst voor de volgende Baloe, die “speelveld” heette. Het parkje was uitgestorven en ook deze cache had ik heel snel gevonden.

Zo, dat voelde wel even lekker, twee caches voor de datum. En nu is er nog maar 1 datum over, 19 december, de laatste witte vlek op de kalender. Gelukkig ben ik die dag vrij, dus dan moet het gewoon lukken!

Wat ik hier op 17 december 2020 nog aan toe te voegen heb:

Tja, dat gekmakende Kalenderplan/Geocaching Datum Project. Wat heeft het mij toch al bezig gehouden. Met 19 december kwam het overigens wel goed, maar ja daarna wilde ik van alle data op 1, naar 2 en naar 3 en naar 4 en naar 5 en nu het liefst naar 10.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s