Geocachingverhalen uit het verleden: vergeten magneten in de regen

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 3 december 2017

Dit verslag is een vervolg op dat van vorige week. Dit keer ging ik dus weer naar Weert, maar dit keer nam ik wel mijn magneten mee.

8269. 1 Rondje Boshoven

8270. 2 Rondje Boshoven

8271. 3 Rondje Boshoven

8272. 4 Rondje Boshoven

8273. 5 Rondje Boshoven

8274. 6 Rondje Boshoven

8275. 7 Rondje Boshoven

8276. Goodie Cache

8277. 8 Rondje Boshoven

8278. Bonus Rondje Boshoven

Maker: Paul en Mia

Type: Traditionals + bonus-mysterie

Heideroosjes: Maartje

Gevonden op: 3 december 2017

Plaats: Weert

8279. De Boshoverschans

Maker: OneWord

Type: Traditional

Heideroosjes: Maartje

Gevonden op: 3 december 2017

Plaats: Weert

8280. Spoorzone (GP 8)

Maker: ToZiDu-Team

Type: Traditional

Heideroosjes: Maartje

Gevonden op: 3 december 2017

Plaats: Weert

3 december was nog een 3-cache-datum. Die viel dit jaar keurig op zondag, maar we zouden eigenlijk in de middag sinterklaassurprise gaan doen. Uiteindelijk moest er iemand werken en verschoof het toch naar de avond. Daardoor kon ik toch gaan geocachen. Het tweede probleem was echter dat het niet zo’n denderend weer was: bewolkt en regenachtig. Ik besloot echter mijn regenbroek aan te trekken en gewoon te gaan.

Nog maar een keer naar Weert dus, want die caches stonden nu toch al in mijn gps. Dit keer gewapend met al mijn magneten en dat heb ik wel 3x gecontroleerd. Achteraf bleek dat eigenlijk alles ook wel zonder magneet had gekund, maar goed, uiteindelijk heb ik nu twee data opgelost met caches in Weert, dus het is prima. Het Rondje Boshoven was best ok, wandelen over landelijke wegen, sommige verhard, andere onverhard. En grappige caches, die je niet allemaal zomaar te pakken had. Ik ben heel lang bezig geweest met een petling uit een blok met gaten vissen, maar het is wel gelukt. Verder waren er nog vogelhuiscaches en dus een soort van boomstam vol magnetische micro’s, maar die kon ik ook wel zonder magneetstok eruit krijgen.

Het regende bijna de hele tijd, van die miezerregen, maar daar word je toch best wel nat van. De leukste cache op de route was de Goodie Cache. Hier dumpte ik een hoop kleine speelgoedjes die ik tegen was gekomen bij mijn laatste opruimsessie, maar toen ik het vogelhuisje open maakte, zag ik meteen dat er in het bovenste bakje een 3-Oog Alien zat! Ik verzamel 3-Oog Aliens uit de Disney/Pixar-film Toy Story, dus ik slaakte een kreet van blijdschap; gelukkig waren er geen andere mensen in de buurt.

De bonus-cache was versierd met een klein klompje. Ik vond dat wel erg toevallig en toepasselijk, in dit Sinterklaasweekend. Dus maakte ik een foto van de 3-Oog in de klomp, die ik later die week, toen het echt 5 december was, op Instagram plaatste.

Met de negen caches van het Rondje Boshoven en de Goodie Cache, voldeed ik al ruimschoots aan de door mijzelf bedachte dataquote van 10 caches. Maar het was nog een paar kilometer terug lopen naar het station en ik kwam bijna over de Boshoverschans heen. Omdat ik nog wat tijd over had, besloot ik die cache ook nog te proberen. Er was daar een gigantische kapel, de Sint Oda-kapel, die ik qua grootte meer een kleine kerk vond, dan een kapel. Dat zie je in Limburg wel vaker, ze zijn hier nog een stuk geloviger, lijkt het wel. De cache zou een nano zijn, dus ik zag mijzelf al een eeuwigheid zoeken in de regen, maar het viel heel erg mee: dankzij de hint had ik de cache eigenlijk binnen 10 seconden te pakken. Het loggen en het weer oprollen van dat friemelrolletje, duurden langer.

Er was nog een cache, iets verderop aan het pad, die ook Boshoven heette, dus het leek me wel leuk om die ook nog te doen. Helaas werd dit wel een not-found, ondanks het feit dat dit een micro zou moeten zijn. Ik vond het ook een erg naargeestig plekje, vlak naast een vervallen, afgelegen huisje.

Wel vond ik nog mijn frustratie van de week ervoor: Spoorzone. Deze cache lag langs het spoor, vandaar de naam. Maar er stonden allemaal verbodsbordjes, dus ik twijfelde of je er wel in mocht lopen. Nu gewoon brutaal gedaan en er hing een hele constructie in de bomen, met een treintje dat je op kon takelen enzo. Best wel leuk gemaakt, alleen wel een vrij openbare locatie.

Daarna moest ik ook nog flink doorlopen om de sprinter naar Oisterwijk te halen, want die reed maar om het uur en ik wilde wel op thuis zijn, vanwege Sinterklaas.

Het lukte mij nog om de trein te halen en met twaalf caches op de teller, heb ik deze datum voorlopig voldoende gesaved.

Wat ik hier op 3 december 2020 nog aan toe te voegen heb:

En zo kwam het toch nog goed met alle magneetproblemen. De 3-Oog Alien woont ook nog gezellig bij mij, samen met al zijn familieleden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s