Geocachingverhalen uit het verleden: Of all places; Wijchen

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 19 november 2007

Op jacht naar de 400ste cache voor de Heideroosjes in Wijchen – of all places.

Het verslag:

396. Hartencache

Maker: Jacq

Type: Traditional

Gevonden op: 19 november 2007

Heideroosjes: Anke en Maartje

Plaats: Wijchen

397. Around Wijchen #6: Het Kasteel

398. Around Wijchen #2: De Meer Deel 2

399. Around Wijchen #1: De Meer Deel 1

400. Around Wijchen #3: Smeulenberg

401. Het Oosterse Mysterie

402. Around Wijchen #8: Balgoij

403. Around Wijchen #7: De Pas

404. Around Wijchen #5: Het kerkje in Veenhof

Maker: Petervw

Type: Traditionals

Gevonden op: 19 november 2007

Heideroosjes: Anke en Maartje

Plaats: Wijchen

405. Muizencache

Maker: Jacq

Type: Multi

Gevonden op: 19 november 2007

Heideroosjes: Anke en Maartje

Plaats: Wijchen

Vandaag moest het gaan gebeuren, Anke en ik hadden een slagdag gepland waarop we onze 400ste cache zouden gaan vinden. De keuze was gevallen op een rondje Wijchen, dat is een plaatsje in ons eigen Noord-Brabant. We kwamen per ongeluk op de binnendoorweg terecht. Het enige gunstige daaraan was, dat we langs het restaurant kwamen waar de Hartencache verstopt lag. Dit was een cache vol Valentijnsdag-reclame, allemaal hartjes dus. We hebben dan ook niks geruild. Hij was neer gelegd ter ere van iemand huwelijk. Hmm, mocht ik ooit gaan trouwen, dan wil ik ook een cacheroute cadeau krijgen, haha.

Daarna begonnen we aan Around Wijchen. De eerste was ook meteen de beste, Het Kasteel dus. Leuk kasteeltje. Het irritante aan Wijchen was dat je nergens mocht parkeren zonder parkeerschijf. Ik heb zo’n ding niet in de auto liggen, want ik heb er geen. We dachten eindelijk een straat te hebben gevonden waar je wel mocht parkeren. Bleek achteraf dat je daar helemaal niet mocht parkeren. Kwartier weggeweest, maar die stomme gluiperds van de politie hadden er snel een bon opgedaan. Stelletje eikels. Parkeerboete, verdomme.

En we hadden de cache niet eens gevonden (De Thee-cache)…

We gingen toch maar verder met het rondje Wijchen. Parkeren bij het zwembad moest toch wel mogen? Van daaruit deden we de Meer 1 en 2, die inderdaad bij een meertje lagen. In dat meertje stond een vreemd kunstwerk, een soort van reusachtig vogelhuis.

Hierna volgde onze 400ste cache, de Smeulenberg. Die berg stelde niet veel voor, dat was een bult zand begroeit met van dat hoge gras. Heel leuk om doorheen te lopen met de GPS.

De volgende werd een mysterie-cache. Het was een sudoku, dus niet erg moeilijk. Hij heette het Oosterse Mysterie, omdat hij in Chinese stijl was. Het verstopplekje was niet echt bijzonder. Daarna volgde nog een cache bij een kapelletje. Rondom lag allemaal grind en ik dacht er leuk om heen te kunnen rijden, wat dus niet echt lukte. Fijn achteruit door een smal rotsteegje dus. Hiephoi, maar het is gelukt.

Daarna volgde nog een exemplaar bij een grote kerk, waar net de mis begon. Leuk, een cache zoeken midden tussen een massa mensen.

Tijdens het Rondje Wijchen hadden we ook de coördinaten bezocht van de Muizencache.

Het eindcoördinaat bleek weer bij de Meer 1 en 2 in de buurt te liggen. Daar kon je niet komen met de auto, dus maar weer bij het zwembad geparkeerd en nog een keer gaan lopen. De cache lag in de voortuin van de vermoedelijke makers. Een ieder geval erg vandalisme-proof, maar ik blijf het stom vinden om zo voor een raam te gaan staan loggen.

Ondertussen was het donker geworden en besloten we naar huis te gaan. We hadden 1 cache van het rondje niet kunnen bereiken en dus ook de bonuscache niet kunnen doen. We moesten dus nog een keer terug.

Wat ik hier op 19 november 2020 nog aan toe te voegen heb:

Dit verslag straalt helemaal uit dat geocaching met de auto helemaal niet leuk is. Die parkeerboete is overigens nog steeds de enige boete die ik ooit gekregen heb, maar sinds 2012 rijd ik bijna nooit meer auto, dus dat helpt daar vast aan mee. Dankzij geocaching was ik wel heel goed in keren op de meest rare plekken en achteruit rijden. Dat dan weer wel.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s