Geocachingverhalen uit het verleden: (on)geschikt?

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 15 oktober 2010

Mijn moeder en ik gingen op de Oirschotse heide onderzoeken of we geschikt waren voor het leger…

Het verslag:

2368. (On)Geschikt

Maker: Robje64, Xenofon, Theopoint, arie.v.vr

Type: Mysterie/Multi

Heideroosjes: Maartje

HaJaMaToJo: Hannie

Gevonden op: 15 oktober 2010

Plaats: Oirschot

Ongeschikt is een mysterie/multi over de landmacht, je moet een puzzel oplossen om het eerste waypoint te ontrafelen en daarna volgt nog een tocht over de Oirschotse Heide; militair oefenterrein. De vragen waren op meerdere manieren te beantwoorden en het is heel rottig informatie opzoeken over de namen van tanks. Mijn moeder en ik hebben dan ook nog midden in de nacht zitten juichen, toen de checker ons 10x opnieuw berekende coördinaat eindelijk goedkeurde.

Mijn moeder wist de volledige naam van de kazerne in Oirschot op te dreunen, maar ik ben het nu alweer vergeten. Het was er in ieder geval erg druk met af- en aanrijdende militaire voertuigen, hoofdzakelijk vrachtwagens. Wij begonnen aan de tocht over de Oirschotse Heide. De waypoints waren helemaal in stijl, dus bedekt met stukken camouflage-net. We moesten vragen beantwoorden over militaire rangen en standen en over het Wilhelmus. Toch nog wat geleerd, want ik wist niet dat het zesde couplet van het Wilhelmus het vaakst werd gezongen na het eerste. En dat de bevelhebber van het leger ook Overste genoemd wordt, ik dacht dat dat een kloosterterm was. Onderweg moesten we steeds door het mulle zand lopen en kwamen we nog een paar keer een militair voertuig tegen, wat ons bracht op de zin en onzin van het bestaan van een legerbasis.

Voor we het wisten stonden we bij de cache. Ik dacht dat hier nog iets ingewikkelds gedaan moest worden, maar dat viel wel mee. De cache-locatie zag er bewerkelijk uit, met veel mogelijke verstopplaatsen, maar de gps’sen hadden allebei het zelfde 0-punt in gedachten. Mijn moeder kon daar niets vinden, dus zette ik mijn prikstok in elkaar en begon te prikken, waarmee ik de cache binnen een minuut te pakken had. Ook de cache was in stijl, maar hij zat helemaal vol zand. Of dat nou zo hoorde of niet, dat wisten we niet zo goed. Maar we waren “geschikt” bevonden en konden weer een banner op onze profielen plaatsen. Yeah!

Wat ik hier op 15 oktober 2020 nog aan toe te voegen heb:

De cache bestaat nog steeds! Voor de liefhebbers, cachecode: GC1NK6P

Maar ik geloof niet dat ik ondertussen geschikt ben geworden voor het leger.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s