Geocachingverhalen uit het verleden: 11 juni 2008

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 11 juni 2008

Toen lastige mysteries mij nog dagenlang bezig konden houden.

Geocachingverhaal:

  1. Contact
  • Maker: Purk
  • Type: Mysterie
  • Heideroosjes: Maartje en Anke
  • Gevonden op: 11 juni 2008
  • Plaats: Vught

Contact…owh, wat heb ik daar veel uren in gestoken. Al vrij snel was ik erachter dat het iets te maken moest hebben met telefoonnummers. En dan wel de telefoonnummers van voor Operatie Decibel. Nu hoor ik jullie al denken…Operatie WHAT??? Nou, ik wist eerst ook niet wat het was. Maar in 1995 ging heel Nederland over van een 5-cijferig naar een 10-cijferig telefoonnummer. Dat kon ik me nog wel vaag herinneren, ook al was ik toen pas 9 jaar oud. Deze hele actie heette dus Operatie Decibel. Opeens kwamen er weer vage herinneringen bij mij bovendrijven van dat wij vroeger inderdaad een korter telefoonnummer hadden gehad en dat er toen ineens 013-52 voor de overige vijf nummers was gekomen. En dat Oisterwijk vroeger een ander netnummer had gehad dan 013. Ik geloof dat het vroeger 04242 was. Je moest dus de oude netnummers van de in de puzzel genoemde plaatsen opsporen. En dat is moeilijk, heel erg moeilijk. Op internet was het niet te vinden, en geloof me, ik heb er heel erg vaak naar gezocht. Ik heb zelfs nog geprobeerd om zo’n oud omnummerboekje te vinden op Marktplaats. Maar zoiets is natuurlijk al lang weggegooid door alle mensen.

Contact zat in mijn puzzelmap en kwam er af en toe uit, in de hoop dat ik er weer verder mee kon komen. Toen brak de periode aan, dat ik af wilde rekenen met al die irritante mysteries op onze 1e pagina. En daar zat contact dus ook bij. Ik besloot 1 van de laatse vinders van de cache eens te mailen om een hint waar ik dat rot-omnummerboekje kon krijgen. Ik kreeg een mailtje terug, was wel heel grappig. Bleek dat hun hetzelfde had gedaan als mij en het coördinaat van hun hint-vrager cadeau hadden gekregen. Zij wist dus ook niet waar je dat boekje kon krijgen. Dus ik heel brutaal terug gemaild of ik het coördinaat ook mocht hebben in ruil voor een hint van een door ons opgeloste puzzel. Mevrouw deed niet flauw en gaf het coördinaat. Dus met dank aan dat team hebben wij deze cache tot een goed einde kunnen brengen.

Hem bereiken was trouwens ook nog moeilijk. Hij lag in een bos langs de N65, ter hoogte van Vught. Tja, daar kon je dus lastig komen met de auto, kwamen Anke en ik achter, toen we het op een avond gingen proberen. De cache zat wel creatief verstopt in een telefoon dus.

Een tijdje later heeft de maker de cache gearchiveerd. Hij was er achter gekomen dat er een erg levendige ruilhandel was ontstaan rondom het coördinaat van deze cache. Omdat de informatie om hem op te lossen dus nergens meer te vinden was.

Ik ben wel blij dat wij hem toch nog hebben kunnen loggen in ruil voor alle tijd die het gekost heeft. Dat het niet helemaal eerlijk is gegaan, nemen we dan maar voor lief.

Wat ik hier op 11 juni 2020 nog aan toe te voegen heb:

Wha, dit kan ik me niet meer zo goed herinneren. Ik weet wel dat ik een puzzelmap had en me toen best veel bezig hield met mysteries op de nearbiest-pagina. En mocht ik de manier waarop ik toen aan de oplossing ben gekomen niet ethisch vinden; ondertussen bestaan er complete websites waar oplossingen van mysteries uitgewisseld worden. Ik ben daar geen lid van, er zijn tegenwoordig zoveel caches dat je keuze genoeg hebt en je kunt toch nooit alles vinden. Onze nearbiest-pagina bestaat dus meestal uit 20 mysterie-caches.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s