Geocachingverhalen uit het verleden: 4 juni 2011

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 4 juni 2011

Het was bloedheet, maar Anke en ik hadden toch een heel dagprogramma af te werken.

 1. Joe Mann Monument
 • Maker: Willem007
 • Type: Traditional
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Gevonden op: 4 juni 2011
 • Plaats: Best
 1. De Molenheide
 • Maker: Mauske
 • Type: Multi
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Gevonden op: 4 juni 2011
 • Plaats: Eindhoven
 1. TECC: Toch nog een Eindhovense Carpool Cache
 • Maker: Hertog-van-Brabant
 • Type: Multi
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • Gevonden op: 4 juni 2011
 • Plaats: Eindhoven
 1. WWFM VI: Mooi gelegen! EVENT
 • Georganiseerd door: Zugführer
 • Type: Event
 • Heideroosjes: Maartje en Anke
 • +/- 100 andere cachers
 • Deelgenomen op: 4 juni 2011
 • Plaats: Eindhoven

Voor deze zaterdag hadden we een spannend dagprogramma opgesteld. Het was deze dag bloedheet, ik denk de heetste dag van het jaar. We begonnen met het loggen van een traditional in Best bij een oorlogsmonument waar we al wel vaker langs waren gereden, toen er nog geen cache lag.

Daarna brachten we een bezoekje aan Dierenrijk in Nuenen. Dat hoort ook bij Libéma en is het zusterpark van het Safaripark, maar ik was er nog nooit geweest. Ik had een bon in mijn kerstpakket gekregen (ik werkte toen bij het Safaripark) om gratis een ander onderdeel van Libéma te bezoeken (met twee personen), maar die moest wel in de eerste helft van het jaar besteed worden. Vandaar dus dat het deze maand moest. We kwamen dus mooi gratis binnen en kregen zelfs nog een gratis parkeermunt.

Dierenrijk is maar een klein park, maar het heeft wel verschillende andere diersoorten dan het Safaripark, zoals ijsberen, zeehonden en elanden. Ook leuk was de tank waar je roggen kon aaien. Omdat het bloedheet was, waren de meeste dieren niet heel erg actief. We hebben op ons gemak door het park gelopen, ik heb veel foto’s gemaakt en daarna nog wat gegeten in het gecombineerde restaurant/winkel/receptie (= slim) gebouw. We zijn er dik twee uur geweest. Misschien gaan we als het iets minder warm is, nog wel een keertje terug.

Omdat het te warm was om lang in de auto te zitten, gingen we een multi-cache lopen. Dit was de Molenheide en gelukkig klopte de naam niet en liep de route bijna helemaal door een schaduwrijk bos. Hier was het dus wel om uit te houden. We hebben de route heel langzaam gelopen, omdat het te heet was voor veel inspanning. Alle vragen kunnen beantwoorden, alleen op het einde nog wel even moeten zoeken naar de cache, die echt in de bush lag.

Na dit tochtje gingen we op weg naar het centrum van Eindhoven voor de MacDonald’s en het WWFM-event, maar ik herkende ineens de carpoolstrook en wist dat hier nog een off-set multi lag, dus Reno (mijn ex-auto) van de weg afgedraaid. We beantwoordden de vraag en liepen langs een veld vol bloemetjes naar de cache-locatie. Ook hier even moeten zoeken naar de cache, maar wel gevonden. Hadden we toch weer een multi gevonden.

Nu doorgereden naar onze geliefde parkeerplaats bij de universiteit en daarna naar de McDonald’s aan de Markt. Hier zou het zesde World Wide Flash Mob-event plaats vinden. De bedoeling was dat de cachers een kwartier lang op de Markt gingen liggen. Toen ik dit voor het eerst las, had ik echt zoiets: zo ver ga ik niet voor geocaching. Maar het leek Anke wel leuk en omdat we toch in Eindhoven waren zijn we erheen gegaan.

In de Mac was het lekker koel en ze hadden groenteburgers, dus bleven we er zitten tot het bijna 19 uur was, de tijd waarop het event begon. We kochten allebei een ijsje en hiermee liepen we naar buiten. We zagen al meer geocachers rondlopen aan de rand van het plein. Opeens begon de organisator (we wisten wie hij was, omdat we hem al vaker hadden ontmoet) zijn luchtbed op te pompen en steeds meer mensen gingen er bij liggen. Eigenlijk was ik van plan geweest om alleen te gaan kijken, maar ondertussen had ik zo’n zonnesteek dat het me geen barst meer kon schelen en ben ik met Anke meegelopen. We hebben een kwartier op Ankes grote handdoek gelegen, met dat ding hebben we al vaker rare geocaching-dingen gedaan, zoals voor de webcam-cache in Zweden op straat staan midden in het centrum van Mora. Ondertussen aten we onze ijsjes op.

Vanwege het mooie weer zaten natuurlijk alle terrassen rondom de Markt tjokvol met mensen. Die staarden ons allemaal aan. Ook was er nog een vrijgezellenclubje uit België bezig met het kwijtraken van een kast en die gingen mooi op in ons lig-festijn.

Eigenlijk was het een erg leuk en bijzonder geslaagd event, juist vanwege dat ontzettend mooie weer. Er kwamen zelfs filmpjes van op Youtube.

Na het loggen van het event, hebben we nog een tijdje op een terras aan de Markt gezeten en met andere geocachers gekletst over….geocaching natuurlijk.

Wat ik hier op 4 juni 2020 nog aan toe te voegen heb:

Jeetje, wat een activiteiten op zo’n bloedhete dag. Toen waren we zeker nog jong en wild. Whaha, dat filmpje staat dus nog gewoon op YouTube! Dus hier kun je precies zien hoe dat WWFM-event ging:

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s