Geocachingverhalen uit het verleden: 28 mei 2006

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 28 mei 2006

Anke en ik fietsten een heel eind om een aantal caches te kunnen loggen.

Geocachingverhaal:

 1. Huis ter Heide
 • Maker: Ringeling
 • Type: Multi
 • Gevonden op: 28 mei 2006
 • Heideroosjes: Anke en Maartje
 • Plaats: De Moer
 1. Loggen en Wegwezen 1
 2. Loggen en Wegwezen 2
 3. Loggen en Wegwezen 3
 • Maker: Patje
 • Type: Micro
 • Gevonden op: 28 mei 2006
 • Heideroosjes: Anke en Maartje
 • Plaats: Loon op Zand

Anke en ik begonnen de dag met twee not-founds. De eerste cache was een mysterie die geript was en de tweede was de multi van het Witte Kasteel. Daar waren we al vaker mee bezig geweest, maar het was een erg moeilijke cache voor ons en ondertussen noemden we de cache dan ook het Vervloekte Witte Kasteel.

We fietsten verder naar Huis ter Heide. Deze route had ik al eerder gelopen met HaJaMaToJo, maar in die tijd hoorde ik nog bij dat team en logde ik niet meteen mee voor de Heideroosjes. We hebben dus niet heel de route gelopen, maar wel een heel stuk. Wat nieuw was, was dat er nu een “dode” travelbrug bij de eindcache lag begraven: Blue of Dendron begraven. Die mag je wel loggen, maar niet meenemen. Het is een kleipoppetje wat in stukken is gebroken. Hij heeft nu een doodskist gekregen en rust bij de Huis ter Heidecache. We hebben trouwens wel onderweg de Schotse Hooglanders gezien! Met HaJaMaToJo had ik die niet gezien, maar nu dus wel. Helaas zijn de foto’s ervan erg wazig, maar het was wel leuk. Huis ter Heide is een leuk gebied om te geocachen.

Na Huis ter Heide maakten we nog een rondje om de eerste drie van de serie (er zijn er in totaal 5) Loggen en Wegwezen van Patje op te vissen. Zoals de naam al zegt zijn dit echt pure opraap-caches.

De eerste lag in een grote boomstronk langs de weg. De bewoonster van de naastgelegen boerderij stond ons al toe te schreeuwen waar we precies moesten zoeken. Want ze had aan de GPS al gezien dat we geocachers waren. Dit was dus nog minder dan oprapen.

De volgende lag onder een steen. Nou lagen er aan weerszijden van de oprit waar we moesten zijn twee grote stenen. Die bekeken Anke en ik van alle kanten, maar geen kokertje. Die bleek een meter verderop onder een kleine steen te liggen. Lekkere instinker was dat.

De derde was het leukste. Die lag gewoon onder een boom, maar daar vlakbij was een trap en die werkte ernstig op mijn fantasie. Het werd meteen de “mysterieuze trap” en natuurlijk moest ik kijken wat er boven was. Het mysterie was er af toen het een trainingsveldje voor honden bleek te zijn…

We fietsen langs de golfbaan van de Efteling weer naar huis.

Wat ik hier op 28 mei 2020 nog aan toe te voegen heb:

In het begin van onze geocachingcarrière hebben Anke en ik heel wat afgefietst. Later haalden we rijbewijzen en kwamen er auto’s. Het is eigenlijk wel grappig dat ik nu wel weer regelmatig de fiets pak om te gaan geocachen, want tja ondertussen heb ik al bijna acht jaar geen auto meer. Zo ben ik in juni 2019 nog eens naar Huis ter Heide gefietst om de nieuwe serie daar te loggen, die in 2006 nog lang niet bestond.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s