Tuesday TAG: Corona-tag

Je komt ze heel vaak tegen op blogs: TAGS. Vragenlijstje over een bepaald onderwerp die dan ingevuld worden. Stiekem vind ik ze best leuk en daarom zal ik regelmatig zo’n tag invullen en op mijn blog plaatsen. Mocht je nog een leuke TAG voor mij weten, dan hoor ik dat graag in de comments.

De tag van vandaag gaat over iets waar we de laatste maanden niet omheen kunnen, want het corona-virus heeft invloed op iedereen. En net als zo’n 17 miljoen andere Nederlanders heb ik ook een mening over corona en alles wat daarmee te maken heeft. Dus toen ik deze vragenlijst zag op de blog van Triltaal, besloot ik dan toch maar eens iets te schrijven over Het Virus.

In welke provincie woon je?

Noord-Brabant

Heb je een vitaal beroep? Zo ja, wat doe je?

Officieel niet, maar PostNL heeft postbezorging wel tot vitale dienst benoemd.

Heb je nog jonge kinderen en hoe ging het thuis onderwijs verzorgen? En als je kinderen al wat ouder waren, hoe ging het met het onderwijs op afstand?

Ik heb geen kinderen.

Zijn er mensen om wie je je extra zorgen (hebt ge)maakt? Ouders, kwetsbare familieleden?

Ja, ik denk dat je ergens altijd bang bent dat je ouders ziek worden, dat is niet alleen nu. En ik ben zeker blij dat mijn ouders nog relatief jong zijn en zelfstandig wonen en dat ze niet in een moeilijk bereikbaar verpleegtehuis zitten.

Werk je nu zelf thuis en hoe pak je dat aan? Heb je bijvoorbeeld een rustige werkplek, zit je in de woonkamer, is het arbotechnisch verantwoord?

Mijn werk kan niet thuis. Wel ben ik ook student en aan het afstuderen. Dat moest sowieso vooral thuis. En nee, mijn werkplek is zeker niet arbotechnisch verantwoord, want meestal zit ik met laptop op de bank.

Is jouw financiële situatie verslechterd?

Mijn werk gaat gewoon door en omdat mensen zich helemaal suf bestellen online aan de meest rare dingen die door de brievenbus passen, is het erg druk en kan ik meer uren maken dan normaal in deze periode.

Ben je bang om ziek te worden?

Nee, niet echt. Alleen in het begin een beetje.

Hoe ervaar je al het nieuws over corona?

Van de ene kant is het fijn om in een land te wonen waar de informatievoorziening goed is. Van de andere kant ging het in het begin echt alleen maar over corona en kwamen alle virologen en deskundigen mijn neusgaten uit. Ook vind ik dat we erg bang worden gemaakt met cijfers die we niet kunnen relativeren. Het ging ooit om 1% van de bevolking die het zou krijgen, dat gaat in Nederland om 170.000 mensen. Maar omdat er te weinig getest wordt, weet niemand meer of we nu al aan die 1% zitten. Ondertussen kijk/lees ik alleen nog de items die mij interessant of nuttig (persconferenties zonder de vragen bijv.) lijken.

Wat mis je het meeste?

Sociale contacten. En het gevoel van vrijheid om dingen te doen die je leuk vind. Verder ben ik er van overtuigd dat we allemaal best een jaar zonder uitstapjes of buitenlandse vakanties kunnen.

Hoeveel mensen ken je die overleden?

Ik ken niemand persoonlijk, maar in de plaats waar ik werk zijn wel een aantal mensen overleden.

En hoeveel mensen die ziek zijn (geweest)?

Ik ken wel een aantal mensen die waarschijnlijk (want niet getest) een milde variant hebben gehad. Gelukkig zijn die allemaal weer genezen zonder ziekenhuisopnames.

Hoe ervaar je alle regels en en kun je ze gemakkelijk volhouden?

Tot nu vind ik het allemaal wel prima vol te houden, maar hoe langer het duurt, hoe meer dingen ik vervelend ga vinden.

Worden de regels in jouw woonplaats goed gevolgd?

In het begin wel, maar ik merk nu (ook aan mijzelf) dat hoe langer het duurt, hoe lastiger het wordt. Sommige regels zijn ook awkward. Zo mogen we sinds half mei wel weer kanoën, maar mogen we geen gebruik maken van de kleedkamers, wat gewoon heel onhandig is bij een watersport.

Verder is 1,5 meter afstand buiten prima te doen, maar binnen in huis of winkels is het echt een flinke afstand.

Heb je al mondkapjes in huis?

Ja, want ik heb geen auto, dus ik zal ooit weer de trein in moeten en ik vrees dat het nog wel even verplicht zal zijn.

Wat ga je doen met de zomervakantie?

Niks bijzonders. Ik wilde meedoen aan de Apeldoornse Vierdaagse, maar die is natuurlijk afgelast. Dus ik ga gewoon werken en verder met afstuderen. En op vrije dagen dingen zoals wandelen in de omgeving van huis. Het zou leuk zijn om weer eens een terrasje te kunnen pakken. En weer eens naar de bioscoop te gaan. Verder hoop ik in de herfst wel een weekje weg te kunnen binnen Nederland.

Zijn er positieve dingen aan deze hele situatie?

Ja, omdat er nu zo weinig afleiding is, vond ik eindelijk de motivatie terug om toch nog af te gaan studeren.

Denk je dat we er uiteindelijk beter uit zullen komen?

Ik hoop het, maar ik geloof er niet echt in. Het zou mooi zijn als er nu een heleboel problemen eens goed aangepakt worden, maar de meeste mensen willen helemaal niet veranderen of hun levensstijl aanpassen ten gunste van het milieu.

Ten gevolge van deze mentaliteit denk ik ook niet dat dit de laatste zoönose is. Ik vrees dat ik gedurende mijn leven nog vaker te maken ga krijgen met dit soort virus-periodes en de bijbehorende maatregelen.

Ziet je dag er nu heel anders uit? Wat doe je meer? Of minder?

Niet echt dus, omdat mijn werk gewoon door gaat. Vrije dagen zijn wel anders, omdat ik nu alleen dichtbij huis “op avontuur” kan.

Zijn er nog andere dingen die je graag met ons deelt?

Ja, ik ben erg nieuwsgierig of mensen bereid zijn om hun levensstijl aan te passen om dit soort virussen in de toekomst te voorkomen.

Dus hoe denk jij over corona en alles eromheen?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s