Geocachingverhalen uit het verleden: 16 april 2006

Elke donderdag – Throwback Thursday – verschijnt hier een verslag online uit het roemruchte geocachingverleden van de Heideroosjes.

Vandaag gaan we terug naar 16 april 2006:

Het was Pasen en Anke, ik en nog twee vrienden (omwille van hun privacy noem ik ze niet bij naam) deden een lange wandelcache over de Kampina. Het is maar een kort verslag, want ik was in die tijd nog niet zo gedetailleerd als tegenwoordig.

Geocachingverhaal uit het verleden:

  1. Holiday Kampina Wandelcache
  • Maker: Holiday
  • Type: Multi
  • Gevonden op: 16 april 2006
  • Heideroosjes: Anke en Maartje en twee gastzoekers
  • Plaats: Boxtel

Deze stond al heel lang op de wachtlijst en eerste paasdag was de ideale dag om hem te gaan zoeken. Het was een behoorlijk lange route dwars over de verschillende delen van de Kampina met heel veel waypoints. Gelukkig lette onze gastzoeker goed op, want ik miste de helft van de aanwijzingen, omdat ik zo druk bezig was met de gps.

Ik baalde dat ik het fototoestel was vergeten, want je kon mooie foto’s maken, vooral toen de wilde koeien recht voor onze neus op het pad stonden. Ook leuk was toen we het verkeerde pad hadden genomen en over een vrij brede sloot moesten survivallen, met behulp van een stevige tak.

Daarnaast blijkt de Beerze een wildwaterrivier te zijn. Nou ja, niet echt super wild natuurlijk, maar er zaten een paar vervalletjes in. Je mag er helaas niet op kanoën.

Ik vond het eigenlijk wel een wonder dat we uiteindelijk de cache vonden, omdat we onderweg zoveel hadden moeten rekenen en we niet over alle gevonden getallen zeker waren. Maar blijkbaar was alles goed. De cache was mooi goud geschilderd en vanwege Pasen hebben we er een paashaas in achter gelaten.

Wat ik hier op 16 april 2020 nog aan toe te voegen heb:

Ondanks het korte verslagje staan er dingen in die ik nu nog hetzelfde zijn. Ik vind de Kampina nog steeds een mooi gebied. Ik maak nog steeds graag foto’s van koeien. Ik vergeet nog steeds wel eens mijn fototoestel (hoewel ik nu ook een telefoon heb). En ik ben nog steeds de persoon die altijd met de gps rondloopt.

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s