Happy Social Distancing Birthday To Me!

Het is alweer de laatste dag van de maand maart en dat betekent dat ik jarig ben! Tja en net als bij alle andere mensen die in deze periode jarig zijn, zal het dit jaar geen groot feest worden vanwege de #socialdistancing en #coronavirusnl . Niet dat ik het anders heel groots had gevierd, maar ik had dit jaar wel een idee voor een klein feestje en dat gaat hem nu niet worden. In mijn kleine woning is het lastig om 1,5 meter afstand van elkaar te houden en met vriendinnen die bij verschillende zorginstellingen werken, lijkt een uitwisseling mij (ons) geen goed idee.

Dus ga ik maar weer eens een Tuesday TAG doen, dat is alweer even geleden. En laat mijn verjaardag dit jaar nou heel toevallig op een dinsdag vallen.

Welke dag is het nu?

Dinsdag 31 maart 2020

Op welke dag ben je geboren?

Op een maandag, maar omdat het tweede paasdag was, noemen sommige mensen het een zondag.

Wat staat er bovenaan je verlanglijstje dit jaar?

Tja, het liefst natuurlijk een einde aan de Corona-pandemie, maar dat is niet te realiseren.

Dus op mijn persoonlijke verlanglijstje staan spelletjes (Crown of Emara – Tiny Towns – Point Salad – Similo Sprookjes), planten (een mini Yucca en een Klauw Cactus), een plantenspuit en plantenpotten en een beeld van een draak in een vikingboot.

Vector Illustration of a Happy Birthday Greeting Card

Hoe vier jij je verjaardag en heb je tradities?

Normaal gesproken vind ik leuk om vrij te zijn op mijn verjaardag en iets leuks te gaan doen. Zo ben ik een paar keer op mijn verjaardag naar de Efteling geweest, een keer naar een dierentuin, naar een concert en een keer naar een musical. ’s Avonds vind ik het dan leuk om met wat mensen gezellig te eten, bijvoorbeeld gourmet. En daarna spelletjes doen.

Helaas is nu alles gesloten, dus ga ik maar gewoon werken. Van de geplande spelletjesavond met eten komt nu ook niets terecht, dus het wordt een beetje een sneue verjaardag, waarop alleen mijn moeder even langs zal komen. Misschien krijg ik Freek en Fenno (mijn cavia’s) wel zover dat ze een feesthoedje op willen zetten…

Dat met de cavia’s en de feesthoedjes is gelukt. Links Freek en rechts Fenno.

Proosten met wijn zit er ook nog niet in, want ik durf nog geen alcohol te drinken, nadat ik vorige week op mijn hoofd viel, toen ik in botsing kwam met een andere fietser tijdens mijn werk (zijn schuld, hij keek niet en ik had voorrang).

Wat is je lievelingstaart en maak je hem zelf?

Zelfgemaakte appeltaart. Helaas heb ik hier geen oven waar je taarten in kan bakken, dus dat gaat hem niet worden. Ik kan wel bij mijn ouders gaan bakken, maar gezien het feit er toch niemand op bezoek mag komen en ik geen hele taart in mijn eentje op eet, heeft dat ook niet zoveel zin. Ik haal waarschijnlijk een klein appeltaartje bij de supermarkt.

Blijf je op tot 12 uur ’s nachts om je extra jarig te voelen?

Nou, dat heb ik vroeger wel gedaan, maar ik denk dat ik dit jaar gewoon naar bed ga. En eigenlijk ben je pas officieel jarig vanaf het tijdstip dat je bent geboren, vind ik. Volgens mij moeder ben ik rond 6.15 uur in de ochtend geboren, dus ik was een vroege vogel. Die trend heeft zich niet voortgezet, want nu heb ik een hekel aan vroeg opstaan.

IMG_0500 (1)
Sitara had mijn cadeau afgepakt!

 

 

Een gedachte over “Happy Social Distancing Birthday To Me!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s